Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gravida Isabell hittades halshuggen i sängen

Kalla fallen som polisen söker svar om.
Isabell Elena Raducanu, 36, hittades av sin pojkvän, naken, halshuggen i deras säng. Foto: Facebook
Isabell var gravid i sjätte månaden. Foto: Facebook

Småbarnsmamman Isabell Elena Raducanu, 36, hittades mördad i sin säng. 

Den som hittade henne var hennes pojkvän – pappan till deras kommande barn. 

Enligt den spanska polisen ska hon ha halshuggits, skriver lokaltidningen Levante.

Juan Vicente, 32, hade precis kommit hem från jobbet på tisdagseftermiddagen när han gjorde den fasansfulla upptäckten, säger han. 

När han gick in i sovrummet hittade han sin flickvän, Elena Raducanu, naken i sängen – med halsen avskuren. 

36-åriga Isabell Elena Raducanu bodde i kommunen Xàtiva utanför Valencia i Spanien, tillsammans med sin pojkvän och dotter. 

Hon var gravid i sjätte månaden när hon dödades, skriver El Pais. 

Det var Isabells pojkvän som ska ha hittat henne, naken och dödad i deras säng. Foto: Facebook

Pojkvännen samarbetar

Polisen utreder fallet, men ännu har de inte gjort några gripanden. Pojkvännen ska kunna styrka att han var på jobbet när det misstänkta mordet skedde, och han samarbetar med polisen, uppger lokala medier. 

Enligt grannar ska skrik och bråk ha hörts på gården utanför lägenhetshuset vid kvart i tre på eftermiddagen samma dag. 

Polisen säger att de i nuläget försöker ta reda på mer om Elena, som ursprungligen kommer från Rumänien, för att ta reda på vad som kan ligga bakom brottet. Lokala medier skriver att polisen inte utesluter möjligheten att hon mordrånats, eller varit prostituerad. 

Isabell har en åttaårig dotter – och var gravid i sjätte månaden. Foto: Facebook

Staden sörjer Isabell

I Xàtiva hölls på onsdagen en officiell tyst minut för Isabell utanför stadshuset, på uppmaning av stadens borgmästare Roger Cerdà, som fördömde det dödliga våldet mot kvinnor.

– Vår stad är en lugn stad full av kvinnor som förtjänar att fortsätta med sina livsprojekt och de ska i jämlikhet och till fullo kunna utöva sina rättigheter, sa borgmästaren inför den tysta minuten, skriver lokaltidningen Levante.  

En av Isabells vänner har skrivit om sin döde vän på Facebook. I inlägget beskriver hon Isabell som en underbar vän och hon lovar att ta hand om hennes åttaåriga dotter. 

”Jag kommer ge all den kärlek du gav till din lilla flicka” skriver hon och berättar vidare att Isabells största dröm var att bli polis. 

Andra dödsfallet på kort tid

Isabells död skedde bara en dag efter att en annan kvinna mördats av sin partner i Valencia-regionen. I måndags mördades 29-åriga Beatriz Arroyo, den misstänkte gärningspersonen var hennes 48-årige pojkvän, som strax efter mordet tog livet av sig. 

https://www.instagram.com/p/BxPqvsdpUbi/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.