Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gravid svensk kvinna skadad i skidliftsolycka

Än så länge finns inga rapporter om några dödsfall.Foto: FACEBOOK / KUBA KACZKOWSKI / Reuters
På filmer som sprids i sociala medier ser man hur människor slungas ur skidliften efter att den plötsligt börjat åka baklänges i hög hastighet.Foto: FACEBOOK / IRYNA IADAK / Reuters
Än så länge finns inga rapporter om några dödsfall.Foto: CNN
På filmer som sprids i sociala medier ser man hur människor slungas ur skidliften efter att den plötsligt börjat åka baklänges i hög hastighet.Foto: CNN

En svensk kvinna har skadats efter en liftolycka i skidorten Gudauri i Georgien. 

Flera personer slungades ur liften efter att den plötsligt börja åka baklänges i hög hastighet. 

– Ambassaden står i kontakt med kvinnans resesällskap, säger Linn Duvhammar vid UD:s presstjänst. 

Plötsligt började skidliften att åka baklänges i hög hastighet vilket tvingade åkarna att kasta sig ur sina säten. Andra slungades ur den och enligt The Guardian har minst åtta personer skadats i olyckan. CNN skriver att det rör sig om tio skadade personer. 

– Liften stannade i en minut. Sedan började den sakta åka baklänges, och sedan gick det fortare. Det var en kille inne i hytten som slog mot en maskin och skrek, men han verkade vara helt maktlös, säger britten Ryan Wilkinson, 24, till tidningen. 

En svensk kvinna skadades i samband med olyckan, vilket TV4 var först med att rapportera om. 

Enligt hälsoministern Davit Sergeenko ska kvinnan ha varit gravid och förts till sjukhus i Tbilisi med helikopter, något Aftonbladet också rapporterat om.

Svensk kvinna skadad efter liftolycka i Georgien

Utrikesdepartementet är informerat om händelsen. 

– Vi har kännedom om att en liftolycka ska ha ägt rum i skidorten Gudauri och kan bekräfta att en svensk kvinna har skadats i olyckan, säger Linn Duvhammar vid UD:s presstjänst. 

Departementet kan dock inte uttala sig om hur pass allvarligt skadad kvinnan är.

– Vi går inte in på skadeläget. Ambassaden står i kontakt med kvinnans resesällskap, säger Linn Duvhammar. 

Inga personer ska ha omkommit i samband med olyckan. Enligt georgisk media är fyra av de skadade från Ukraina och två från Ryssland. 

Skidliften installerades 2007. Det är fortfarande oklart vad som orsakade olyckan som nu ska utredas. Två tekniker var på fredagskvällen på väg till platsen för att utreda olyckan.