Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Gravid och berusad kvinna i vansinnesfärd på motorväg

I den här rondellen vid Ica Maxi i Borlänge placerade polisen ut en spikmatta för att försöka få stopp på kvinnan. Foto: Google streetview

Den gravida kvinnan körde i 160 km/h, i fel körriktning, med alkohol i blodet – utan körkort. 

Nu döms hon till 190 dagsböter.

Kvinnan, som är i 40-årsåldern och hemmahörande i Västernorrland, blev upptäckt av polisen när hon struntade i polisens stoppsignal och i stället körde ut på E16 i riktning mot Borlänge, skriver Dalarnas tidning. 

Spikmatta – fel körriktning

En polispatrull följde efter - för att få stopp på henne lade man ut spikmatta i en rondell. Den passerade hon genom att köra i fel körriktning – så att mötande bilar fick väja för att undvika frontalkrock. 

Kvinnan har själv uppgett att hon kom upp i hastigheter av 160 km/h. Enligt ett analysbesked var kvinnans alkoholkoncentration 0,92 promille. 

Kvinnan säger att hon fick panik för att hon ”inte har körkort och visste att det skulle gå åt helvete”. Hon har uppgett att det ”det var dumt att inte stanna när polisen gav tecken, hade hon gjort det så hade inte något sådant här hänt”.

Kvinnan förnekar att hon var berusad

Hennes förklaring till att hon vinglade var att hon pratade i telefon, inte på grund av att hon druckit alkohol.

Hon har erkänt den olovliga körningen och vårdslöshet i trafik, men förnekar att hon kört rattfull eftersom hon var gravid vid tillfället, skriver Dalarnas tidning.