Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Gravid kvinna höggs till döds i Danmark – en man gripen

Barnet är fortfarande vid liv efter mordet på den gravida kvinnan.
Dansk polis.
Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN

En 24-årig man har gripits, misstänkt för knivmordet på en 37-årig gravid kvinna i danska Holbæk.

Enligt polisen kände den misstänkte gärningsmannen och offret varandra. Kvinnans ofödda barn klarade sig och vårdas fortfarande på Rigshospitalet i Köpenhamn. 

”Den gripne mannen är misstänkt för att ha begått mordet på den 37-åriga kvinnan. Utredningen i ärendet är fortfarande intensiv, och det är fortfarande många saker som behöver klargöras”, säger biträdande polisinspektör Kim Løvkvist i ett pressmeddelande.

Både den misstänkte och mordoffret är afghanska medborgare. Mannen greps odramatiskt  vid niotiden på måndagsmorgonen. 

Kvinnan skadades allvarligt med flera knivhugg vid överfallet, som inträffade i torsdags kväll när hon precis slutat sitt jobb på en vårdcentral och gått till sin bil. Enligt danska medieuppgifter slets hon ut ur bilen av gärningsmannen.

Kvinnan förklarades död när hon kom till sjukhus, men barnet i magen överlevde attacken. Under fredagskvällen uppgavs barnet, en pojke, må bra efter omständigheterna.

När det gäller motivet till mordet arbetar polisen efter flera möjliga teorier. Kniven som användes vid mordet har ännu inte anträffats.

Den misstänkte mannen kommer att ställas inför häktningsdomaren under tisdagen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.