Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Gränspolis i Texas gripen för mord på fyra personer

Gränspolisen Juan David Ortiz, 35, har erkänt fyra mord enligt en brottsanmälan.
Lördag den 15 september hittades en kvinna som Juan David Ortiz misstänks ha mördat. Foto: DANNY ZARAGOZA / AP/ TT

Gränspolisen Juan David Ortiz, 35, har gripits misstänkt för mord på fyra personer efter att ha pekats ut av en kidnappad kvinna som lyckades fly från honom.

Myndigheter i USA beskriver honom som en seriemördare, skriver CNN. 

Juan David Ortiz greps tidigt på lördagsmorgonen lokal tid, enligt polisen i Laredo, Texas. Han har erkänt mord på fyra personer mellan 3 september och 15 september, enligt brottsanmälan i Webb County, Textas, enligt CNN. Nu misstänks han för fyra mord och ett fall av olaga frihetsberövande under grovt vapenhot.

Kropparna från tre kvinnor och en man har hittats under de senaste veckorna, berättar polisens talesperson Eduardo Chapa för CNN. Polisen utesluter inte att det kan finnas fler offer.

 

 

Har identifierats som prostituerade

Två av personerna som har hittats mördade har identifierats som Melissa Ramirez och Claudine Ann Luera. En kvinna är hittills inte identifierad, men kallas "Jane Doe" i utredningen och den mördade mannen kallas "Joe Doe" i väntan på att han identifieras. Samtliga har mördats genom att skjutas bakifrån.

Kvinnorna har identifierats som prostituerade, enligt distriktsåklagaren. Även mannen tros ha varit prostituerad.

– Han har profilerat sig på en särskild grupp som offer. Den misstänkte har jagat rätt på sina offer, säger distriktsåklagare Isidro Alaniz till CNN.

Talespersonen för USA:s gränspoliser, Andrew Meehan, skriver i ett uttalande till CNN att myndigheten samarbetar med utredarna i fallet och att det är oförsvarligt att en av deras medarbetare begår brott.

Kidnappad kvinna pekade ut Ortiz

Mordutredningen fick sitt stora genombrott i fredags då en kvinna som kidnappats, men lyckats fly och kunde larma polis. Kvinnan kunde beskriva sin kidnappare detaljerat, bland annat hans tatueringar, enligt Isidro Alaniz.  

När polisen hittade Juan David Ortiz vid en bensinstation rymde han till fots och hittades senare vid ett hotell där han gömde sig i en flakbil.

Enligt polisen har de starka bevis för att Ortiz, som arbetat som gränspolis i tio år och som är en marinveteran, är skyldig. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!