Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Grannarna väcktes – av igelkottarnas sexljud

Grannar hölls vakna av igelkottarnas sexljud.
Foto: CHRISTER WAHLGREN / KVP/ EXPRESSEN
Då larmade de räddningstjänsten.
Foto: TT NYHETSBYRÅN

Grannar i området Augsburg, nära München har fått nog.

Igelkottarna har sex alldeles för högljutt.

Nu har larmcentralen fått in massvis med klagomål om de högljudda smådjuren, skriver Daily Mail.

Polisen har vid flera tillfällen behövt rycka ut till bland annat tyska Augsburg sent på natten. Anledningen? Högljudda igelkottar stör nattsömnen när de har sex, skriver Daily Mail.

Enligt tidningen har larmcentraler över hela landet mottagit ett dussin samtal från störda grannar, i tron att djuren blivit skadade.

Men som det har visat sig är det bara igelkottarna som parar sig. Nu har tyskarna uppfunnit en egen hashtagg i sociala medier: #igelsex, för att uppmärksamma problemet.

Ryckte ut mitt i natten

I ett av fallen, i Augsburg, nära München behövde räddningstjänsten rycka ut, efter att misstänkta ljud rapporterats i grannskapet. Polis tog sig till platsen för att identifiera vad problemet varit, och kunde konstatera att det rörde sig om just två igelkottar – mitt i parning.

Ytterligare ett fall av parande igelkottar har rapporterats i Kamenz, i närheten av Dresden.

”De misstänkta ljuden kunde härledas till ett igelkottspar mitt under sexakten”, gick det att läsa i rapporter efter händelsen, enligt Daily Mail.

Experternas varning: Stör ej

Veterinärer vid Ludwig Maximilians universitet i München har uttalat sig kring de märkliga ljuden.

”Igelkottarna brummar ilsket under sina timlånga parningsritualer”, förklarar en expert till The Guardian, och tillägger att det är hanarna som låter mest.

Sommaren är igelkottarnas mest aktiva parningsperiod, och brukar ske från april till början av september.

Trots att ljuden är otäcka och högljudda har experter varnat allmänheten från att störa igelkottarna under sexakten, skriver Daily Mail.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.