Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Grannar: Man ströp ihjäl sin fru på boende

<p>Det var vid lunchtid som en man i 25-årsåldern kom tillbaka till asylboendet. Han var blöt upp till midjan. "Jag har mördat min fru", sa han, enligt vittnen.<br></p>Foto: Läsarbild
Kamran Sabzalian, som också bor på asylboendet, såg vad som hände och har svårt att ta in vad som har hänt.Foto: Moa Ferm

MARIANNELUND. Han misstänks ha strypt sin 22-åriga fru till döds i hennes lägenhet på ett asylboende.

Sedan gick mannen ut och lekte med deras treåriga dotter i trädgården, berättar vittnen.

– Dottern tror fortfarande att hennes mamma sover, säger Elahe, som kände familjen.

Enbart det rödgula avspärrningsbandet vittnar om vad som har hänt. Barnen spelar sorglöst fotboll på trädgården. De vuxna vankar långsamt runt.

Men alla pratar om samma sak.

Det var vid lunchtid som en man i 25-årsåldern kom tillbaka till asylboendet. Han var blöt upp till midjan. "Jag har mördat min fru", sa han.

 

LÄS MER: En kvinna har hittats död på ett asylboende

Elahe, som kände familjen, berättar att pappan gick och lekte med sin dotter efter det misstänkta mordet.Foto: Moa Ferm

 

Strax därefter påträffades den 22-åriga kvinnan död och mannen greps. I trädgården satt deras treåriga dotter. Hela familjen var asylsökande från Afghanistan och bodde på boendet.

– Hon var i trädgården och lekte. Hon såg inte sin mamma, som tur var. Hon tror fortfarande att hennes mamma sover, säger Elahe, som kände familjen.

Hon berättar att pappan gick och lekte med sin dotter efter det misstänkta mordet.

– Sen gick han till sjön innan han kom tillbaka gråtandes.

Polisen: "Båda bodde här"

Polisen säger sig ha en klar bild av vad som har hänt, men vill inte kommentera de detaljer som vittnen och andra på asylboendet berättar om.

– Det konstateras direkt att kvinnan är avliden. Tecken på platsen gör att vi misstänker att det rör sig om mord. I anslutning till detta hämtades en man in för förhör, han greps senare, säger Lasse Johansson, presstalesperson vid Jönköpingspolisen.

Vittnen säger att mannen var gift med den mördade kvinnan, stämmer det?

– Kan tyvärr inte gå in på det. Det jag kan berätta är att båda bodde här.

Har polisen en klar bild av vad det är som har hänt?

– Vi har bilden ganska klar för oss. Men jag kan tyvärr inte gå in på vad som har hänt.

Har mannen erkänt?

– Kan inte gå in på det, mer än att han är anhållen.

Kamran Sabzalian, som också bor på asylboendet, såg vad som hände och har svårt att ta in vad som har hänt.Foto: Moa Ferm

Granne: "Han håller sig för sig själv"

Kamran Sabzalian bor på asylboendet och såg mannen, som då grät i panik, när han kom hem från kyrkan.

– Vad har hänt, frågade en person mannen. "Jag har dödat min fru", sa han. Min fru gick och berättade för ägaren som öppnade dörren till rummet. Där låg kvinnan, strypt till döds av sina egna kläder.

Under morgonen hade någon hört dem bråka på rummet, berättar han.

Kamran Sabzalian har svårt att ta in vad som har hänt. Han har bott i Mariannelund ungefär lika länge som den inblandade familjen, cirka fyra månader.

– Han spelade alltid Clash of Clans på mobilen. Det är en bra man, han är inte högljudd och håller sig för sig själv. Hon var också sådan.

Socialtjänsten hämtade dottern

Lite längre bort står Abdul Ali. Även han är bedrövad.

– Det känns inte bra. Jag såg sådant här i mitt land och kom hit för att må bra. Det här är inte bra. Det är en lång väntan på intervju (hos Migrationsverket), så ingen av oss mår bra, och så ett mord dessutom…

Socialtjänsten var under kvällen och hämtade dottern på asylboendet. Strax därefter kördes hennes mamma bort i en bårbil.

– I går såg jag henne med sitt barn, och barnet grät. Då tog pappan barnet. Det var sista gången jag såg henne, säger Abdul Ali.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.