Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Grafik: Så här gick dådet i London till

Minst fyra blev offer för gärningsmannen – innan han själv sköts av polis.

Ett av hans offer är polisen Keith Palmer, 48.

Så här gick dådet vid Londons maktsäte till, steg för steg.

■■ Attentatsmannen slog till i onsdagens eftermiddagsrusning i centrala London.
■■ Under en besinningslös färd över Westminister Bridge i en fyrhjulsdriven Hyundai mejades grupper av fotgängare ner. En kvinna - 29-åriga Andrea Cristea - föll ned från bron och hamnade i Themsen, men överlevde. Två påkörda avled och ett 40-tal skadades, varav sju allvarligt.
■■ Gärningsmannen kraschade sedan vid parlamentsbyggnaden. Han lämnade bilen och attackerade en polis med kniv. Polismannen avled av skadorna. Därefter sköts attentatsmannen ner av annan polis och avled.
■■ Polisen utreder dramat med sammanlagt fyra döda, inklusive gärningsmannen, som ett terrordåd. Man tror att mannen agerat ensam, "inspirerad av internationell terrorism".
■■ Sju personer har gripits i samband med polisens tillslag i London, Birmingham och ytterligare platser. Man söker eventuella medhjälpare till gärningsmannen.
■■ Spanskfödda Aysha Frade, 43, namnges i brittisk press som ett av dödsoffren. Hon skulle hämta sina två döttrar i skolan när hon kördes på och mördades av gärningsmannen. Polismannen Keith Palmer, 48, knivhöggs till döds utanför parlamentet innan gärningsmannen sköts av polis. Palmer själv var obeväpnad. Det tredje offret är  amerikanske turisten Kurt Cochran, 54 som tros ha slungats över kanten på bron och fallit ner på trapporna. Hans hustru Melissa skadades i attacken.
■■ På torsdagen hölls en tyst minut i det brittiska parlamentet. Därefter höll premiärminister Theresa May ett tal.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.