Foto: Ulf Ryd
 Foto: Ulf Ryd

Göteborgskex varslar 70 anställda på fabrik

Publicerad

Göteborgs Kex varslar 70 anställda på fabriken i Kungälv.

– Vi ser ett tydligt behov av att bli mer effektiva i vår produktion. Det är en tuff konkurrens där ute. En viktig åtgärd blir att bättre anpassa vår organisation efter nya förutsättningar, säger Sussan Sandberg, produktionsdirektör på Göteborgs Kex.

Personalen vid Göteborgs Kex i Kungälv fick beskedet på tisdagen. Sammanlagt 70 anställda på fabriken i Kungälv varslas om uppsägning.

"Genom detta önskar Göteborgs Kex stärka sin konkurrenskraft och stå bättre rustade att möte framtida utmaningar på krävande hemmamarknader i Sverige, Norge och Finland", skriver företaget i ett pressmeddelande.

Förhandlingar har inletts med de fackliga parterna och Göteborgs Kex har även påbörjat samarbete med en extern part för att på så sätt hjälpa de berörda anställda med arbetsvägledning och nya anställningar.

– Nu fokuserar vi i första hand på att så bra som möjligt ta hand om de som berörs och hålla dem uppdaterade med information, säger Christoffer Jahr, VD på Göteborgs Kex i pressmeddelandet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag