Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Gosade med sin hund – veckor senare var 48-åringen helt vanställd

Förra månaden förändrades Greg Manteufels liv för all framtid. Foto: CNN
Greg Manteufel beskrivs som en sann hundälskare. Foto: FOX

Greg Manteufel, 48, har omgärdat sig av hundar i hela sitt liv – och beskrivs som en sann hundälskare.

Men nu har hans kärlek till djuren fått fruktansvärda konsekvenser – efter att en slickning från hunden Ellie orsakat sepsis. 

– Det såg ut som någon hade slagit honom med ett baseballträ, säger den omskakade hustrun Dawn Manteufel till Fox.

Greg Manteufel, 48, från Wisconsin i USA beskrivs som en sann hundälskare. Men i förra månaden förändrades hans liv för all framtid, efter att han lekt med hunden Ellie.

Enligt Daily Mail misstänker läkarna att hunden slickat på 48-åringen, vilket utlöst en svår blodförgiftning, sepsis.

Det var i förra månaden som Manteufel först började få influensaliknande symptom, bland annat feber, kräkningar och diarré. När plötsligt sår på ben och armar uppstod fördes 48-åringen snabbt till sjukhus.

– Det slog honom med full kraft. Han fick märken över hela kroppen. Det såg ut som någon hade slagit honom med ett baseballträ, säger hustrun Dawn Manteufel till Fox.

Dawn Manteufel var skakad efter makens sjukdom. Foto: CNN

 

LÄS MER: Hundarnas slickande kan vara dödsfälla 

 

Efter blodtester kunde läkarteamet konstatera att mannen drabbats av bakterien Capno­cyto­phaga canimorsus, en vanlig bakterie i tamhundars munflora, som kan vara smittsam för människor.

Vävnads- och muskelskadorna var så pass omfattande att hundälskaren behövde amputera benen. Foto: CNN

Benen blev svarta

Men det var inte allt. Greg Manteufels sepsis hade spridit sig till båda armarna och båda benen. Vävnads- och muskelskadorna var så pass omfattande att hundälskaren behövde amputera benen.

– Den här typen av bakterie kommer från hundens saliv. Infektionen i hans blod utlöste en väldigt svår reaktion på hans kropp, förklarar doktor Silvia Munoz-Price, infektionsspecialist vid Medical College of Wisconsin, för Fox.

Läkaren Silvia Munoz-Price är expert på infektionssjukdomar. Foto: CNN

Daily Mail skriver att det är oklart huruvida Greg haft några tidigare besvär som kan ha föranlett det svåra tillståndet, men att sepsis även drabbat näsan och händerna.

 

LÄS ÄVEN: Därför ska du låta bli att pussas med ditt husdjur 

 

Under första veckan inskriven på sjukhus behövde 48-åringen amputera benen upp till knäskålarna. I tredje veckan behövde mannens båda händer amputeras.

– Vi kan inte förstå att det här händer helt plötsligt. Han är 48 år gammal och har varit runt hundar hela livet. Och så händer det här, säger hustrun Dawn Manteufel till Fox.

En vän till familjen Manteufel har nu startat en insamling för att kunna täcka upp läkarkostnaderna. Hittills har över 18 000 dollar, motsvarande cirka 170 000 kronor, samlats in. Och för hundälskaren Greg väntar en lång väg tillbaka. Läkaren Silvia Munoz-Price kommenterar det ovanliga fallet:

– Över 99 procent av alla hundägare skulle aldrig drabbas. Det här är otur, säger hon.

Enligt insamlingssidan ska Greg nu få proteser för att kunna leva ett självständigt liv.