En byggherre stämmer Göran Persson på en halv miljon kronor efter en tvist om utförda arbetstimmar. Foto: Christian Örnberg
En byggherre stämmer Göran Persson på en halv miljon kronor efter en tvist om utförda arbetstimmar. Foto: Christian Örnberg

Göran Persson stämd av byggare

Publicerad
Uppdaterad
Göran Persson har stämts av en byggare som utfört en renovering på ett av hans hus på Torps Gård.
Tvisten gäller utförda arbetstimmar till ett värde av ungefär en halv miljon.
- Beställaren har blivit fakturerad för arbetstimmar som aldrig har blivit utförda, säger Göran Perssons juridiska ombud Henrik Bellander till Expressen.se.
Under förra hösten inledde Göran Persson en renovering och en tillbyggnad på ett av husen på sin jordbruksfastighet Torp Gård vid sjön Båven.
När arbetet var klart uppstod en tvist om hur många arbetstimmar som utförts. Göran Perssons juridiska ombud säger till Expressen.se att det handlar om 600 till 700 timmar som enligt den före detta statsministern inte utförts.
– Beställaren har blivit fakturerad för arbetstimmar för aldrig har blivit utförda, säger Göran Perssons juridiska ombud Henrik Bellander till Expressen.se.
Totalt handlar det om faktureringar på en sammanlagd summa av drygt en halv miljon, enligt Henrik Bellander.

Sakkunnig

En stämningsansökan har lämnats av byggaren Erik Sjögrens byggnads AB till Nyköpings tingsrätt.
– Vi kommer att gå i svaromål där vi kommer att beskriva varför vi inte ska betala, säger Henrik Bellander.
Göran Persson har bland annat låtit en sakkunnig bedöma rimligheten i den arbetstid som fakturerats.
– Den sakkunnige bekräftar uppfattningen att det är ungefär 600 till 700 arbetstimmar som inte lagts ned, säger Henrik Bellander.

"Försökt föra en diskussion"

I stämningsansökan uppger Erik Sjögren byggnads AB att man träffat en överenskommelse med Göran Persson om att utföra arbete på löpande räkning. Totalt handlar det om 1792 arbetstimmar som utförts mellan vecka 29 och 49 i fjol.
Expressen.se talade med Erik Sjögren vid klockan 11.15 på måndagen.
– Det vi fakturerat för har vi gjort, säger han.
Henrik Bellander uppger att man begärt in tidssedlar från Erik Sjögren byggnads AB och att dessa visat på felaktigheter.
– Vi har försökt föra en diskussion och lösa tvisten, men vi har haft så olika uppfattning om hur mycket arbete som utförts att domstolen får avgöra det, säger Henrik Bellander.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag