Foto: Janerik Henriksson / Scanpix
 Foto: Janerik Henriksson / Scanpix

Göran Persson öser beröm över Juholt

Publicerad
Uppdaterad
Förre S-ledaren Göran Perssons blixtanalys av Juholts tal: lysande!
Inte ens Persson kom upp i Juholts retoriska nivå, enligt Persson själv.
- Herregud, det här har jag aldrig varit i närheten av, säger Persson till Expressen.se.
Expressen träffade Göran Persson direkt efter Håkan Juholts stora installationstal. Flankerad av frun Anitra Steen öste förre S-ledaren beröm över sin efterträdare.
– Befriande. Det här släpper loss en kraft i Socialdemokratin och startar en debatt i samhället som, tror jag, kommer at förskjuta hela det politiska klimatet åt vänster. Vi behöver det här. Det var väldigt bra, säger Persson.
Vad var särskilt bra att han tog upp?
– Att han tog upp pensionssystemet så tydligt som han gjorde. Vi har ett utmärkt pensionssystem. Det är bara ett problem med det - det är för låga pensioner. Inom bibehållet system borde man hitta ett bättre utfall.
Nåt du saknade i talet?
– Det är klart att sätter man sig ned och läser och grunnar är det alltid nåt. Men nej, inget spontant.
Kom han upp till din retoriska nivå?
– Herregud, det här har jag aldrig varit i närheten av, säger Persson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag