Göran Hägglund kommer framöver att arbeta som PR-konsult inom medicin och folkhälsa för företaget Narva. Foto: All over press/Pelle T Nilsson
Göran Hägglund kommer framöver att arbeta som PR-konsult inom medicin och folkhälsa för företaget Narva. Foto: All over press/Pelle T Nilsson

Göran Hägglunds nya jobb: PR-konsult

Publicerad

För ett och ett halvt år sedan var han socialminister.

Nu har förre KD-ledaren Göran Hägglund gjort klart med ett nytt jobb - som PR-konsult inom medicin och folkhälsa.

– Jag vill fortsätta att bidra i olika sammanhang med den kunskap och det engagemang som jag har, säger han till Dagens Industri.

För ett år sedan lämnade Göran Hägglund posten som Kristdemokraternas partiledare. Partiet har fortsatt hacka i opinionen sedan dess, men Hägglund har gått vidare med flera nya projekt - och bland annat medverkat framgångsrikt i På Spåret.

Nu är ytterligare ett uppdrag klart. Göran Hägglund kommer framöver att arbeta som PR-konsult inom medicin och folkhälsa för företaget Narva.

– Jag ser fram mot att fortsätta jobba med frågor som ligger mig varmt om hjärtat i en ny och spännande roll, säger Göran Hägglund i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare är han styrelseledamot i vårdbolaget Aleris.

"Ska ha respektavstånd"

Att politiker lämnar för privata aktörer inom det område där de nyligen varit ansvariga är kontroversiellt.

Bland annat Filippa Reinfeldt fick mycket kritik efter att ha blivit chefslobbyist på Aleris bara månader efter att ha lämnat rollen som sjukvårdslandstingsråd i Stockholms läns landsting. Göran Hägglund tar nu klivet till en PR-byrå ett och ett halvt år efter att han själv varit socialminister och öppnat upp för fler privata bolag.

– Jag vill fortsätta att bidra i olika sammanhang med den kunskap och det engagemang som jag har. Man ska ha respektavstånd till den tid då man var i exekutiv position. Men nu är det faktiskt snart ett och ett halvt år sedan jag lämnade som minister med ansvar för det här området, säger Hägglund till Dagens Industri.

Tidigare har Göran Hägglund även fått i uppdrag av regeringen att utreda förutsättningarna för att höja pensionsåldern.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag