På den antisemitiska hatlistan listas svenska judar och deras befattningar i samhället samt konspirationsteorier kring judendomen.
Nu kan Expressen berätta att flera personer på listan via ett juridiskt ombud har krävt att webbplatsen inte lyfts fram i Googles sökresultat.
Men i nio fall av tio har man hittills mötts av kalla handen från Google med motiveringen att sajten relaterar till personernas yrkesliv och "därför är av allmänhetens intresse". Expressen söker just nu Googles svenska chef Anna Wikland för en kommentar.
Gabriel Urwitz: "Fullständigt struntprat"
Gabriel Urwitz är en av Sveriges mest kända finansmän och forskare som undervisat på Handelshögskolan i Stockholm i 25 år. Han har bland annat varit ordförande för Riskkapitalbolagens förening. Nu är Gabriel Urwitz en av personerna på listan som fått avslag från Google med motiveringen att hatlistan handlar om hans yrkesgärning.
– Det är fullständigt struntprat. Google flyr sitt ansvar, säger Gabriel Urwitz.
I anmälan till sökmotorn skriver de utpekade bland annat att webbplatsen präglas av antisemitiska konspirationsteorier, och att sajten bryter mot upphovsrätten genom att publicera en bild på dem.
Men Google har beslutat att inte vidta någon åtgärd. I Googles svar motiverar bolaget:
"I det här fallet verkar det som att de givna URL:erna relaterar till ert yrkesliv och därför är av allmänhetens intresse. Innehållet i URL:erna kan till exempel vara av intresse för nuvarande och potentiella framtida kunder, användare och konsumenter av era tjänster. Information om era tidigare åtaganden och samarbeten kan också vara av möjligt intresse för nuvarande och potentiella framtida kunder, användare och konsumenter av era tjänster. I enlighet med det här så bedömer vi att de givna URL:erna ska kvarstå i våra sökresultat i relation till ditt namn motiverat av allmänhetens intresse".

Även Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein, tidigare präst i Svenska kyrkan och politisk chefredaktör för Aftonbladet, förekommer på listan och har fått samma svar från IT-jätten efter anmälan.
– Det visar att de inte tar detta på allvar. Det här är inte en allmän yrkeslista, det är en nazistisk, antisemitisk lista som används i nazistiska sammanhang. Det är naivt och okunnigt av Google tycker jag, säger Helle Klein.
Flera på hatlistan får samma svar från Google
Hon efterlyser att Google tar sitt publicistiska ansvar i frågan och menar att den här typen av listor leder till hat och hot mot journalister.
Willy Silberstein, tidigare ordförande i kommittén mot antisemitism, och Jan Scherman, tidigare vd för TV4, är också kartlagda på samma antisemitiska lista:
– Jag försökte få dem att ta bort mitt namn, men de kom fram till att det fanns skäl till att kunder kanske skulle vilja hitta mig. Att det däri även ska ingå att antisemiter kan vara intresserade av att hitta judar förstod jag inte att Google syftade till. Det är resultatet av deras sätt att agera eller inte agera, säger Willy Silberstein.

– Det är en skymf, ett stort bolag kan inte göra så här och en svensk landschef för detta bolag får inte vara så ynkligt feg, säger Jan Scherman.
27 personer på listan har anmält
Drivande bakom anmälningarna är juridikstudenten och det juridiska ombudet Robin Enander, aktiv i den ideella föreningen Juridikfronten som tidigare anmält personer kopplade till högerextrema och nazistiska grupper för hets mot folkgrupp.
Totalt har han fått medgivande att företräda 27 personer på den antisemitiska listan i deras anmälan till Google och har hittills fått svar i tio fall.
– Det är stötande att man hänvisar till att de här uppgifterna skulle vara relevanta i förhållande till personernas yrke. Det här är är i grunden antisemitisk propaganda som inte hör hemma på nätet. Det är allvarligt att Google som är en stor makthavare försöker fly från ansvar i den här frågan, säger Robin Enander.
Finansmannen Gabriel Urwitz igen:
– Jag har förekommit på många antisemitiska sajter. Jag tycker att det är väldigt märkligt att det får ligga kvar, men jag har levt med det i många år och har inte brytt mig så mycket om det, säger Gabriel Urwitz.
Expressen har sökt Google via presschefen Farshad Shadloo som i ett sms skriver:
"Google granskar noggrant material som eskalerar genom juridisk begäran. Om det visar sig vara olagligt indexerar vi bort det".