Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Google avskedar personal som vägrar vaccin

Google vill att alla anställda ska vaccineras.
Foto: Daniel Tsang / Zuma Press/IBL

Enligt ett läckt internt meddelande från Google kommer företaget att avskeda alla anställda som vägrar att vaccinera sig mot covid-19.

– Våra vaccinationskrav ett av de viktigaste sätten vi kan hålla vår personal säker och hålla våra tjänster i gång, har en talesperson sagt till BBC.

Google har enligt BBC sagt till sina anställda att de som inte följer företagets vaccinationspolicy kommer att förlora sina jobb. 

I ett internt meddelande, som läckt och som CNBC tagit del av, har företaget sagt till sina anställda att de måste ladda upp dokument som bevisar deras vaccinationsstatus. I PM:et stod det att de som inte kunde bevisa att de är vaccinerade kommer att avskedas. 

Google har länge planerat för att anställda ska kunna få komma tillbaka till arbetsplatsen – vilket har försenats flera gånger. 

Google står fast vid sin policy 

En talesperson från Google som BBC har pratat med förnekade inte det läckta meddelandet: 

”Som vi har sagt tidigare är våra vaccinationskrav ett av de viktigaste sätten vi kan hålla vår personal säker och hålla våra tjänster i gång. Vi är fast beslutna att göra allt för att hjälpa våra anställda som kan vaccineras att göra det, och står bestämt bakom vår vaccinationspolicy.”


Nytt covid-pillre kan fungera mot omikron.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.