Gömmer sin klocka - när han träffar väljare

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Nicolas Sarkozy.
Foto: Michel Euler

Sarkozys vill inte framstå som en "bling-bling-president" inför valet på söndag.

När han möter väljare ser det ut som att han gömmer sin klocka - som är värd nästan en halv miljon kronor.

Samtidigt är många väljare osäkra och soffliggarna förväntas bli många.

När det franska presidentvalet närmar sig blir kandidaterna mer desperata att vinna väljarnas förtroende. Ett tiotal politiker kandiderar men slutmatchen kommer troligen stå mellan den sittande höger-presidenten Nicolas Sarkozy och socialistpartiets Francois Hollande. Samtidigt anklagas Sarkozy för att leva ett lyxliv långt ifrån väljarnas vardag. 

Under ett valmöte i söndags sågs han stoppa ner sin exklusiva klocka i fickan - vilket fångades av tv-kanalen I-télés kameror.

Enligt Le nouvel Observateur ska klockan vara av märket Patek Philippe och kosta 55 000 euro, nästan en halv miljon svenska kronor. 

Kallas "bling-bling-presidenten"

Presidenten Sarkozy har kritiserats för sin dyra smak och lyxsemestrar. Tidningen Libération döpte honom till "bling-bling-presidenten" på sin förstasida i onsdags. Frågan om varför han stoppade undan klockan är fortfarande obesvarad. Men klart är att på söndag är det första omgången i det franska presidentvalet - och det ska avgöras vilka två kandidater som kommer att mötas i den slutliga omgången den 6 maj. Den sittande presidenten Sarkozy och socialistpartiets Francois Hollande väntas som sagt gå vidare - men intresset för valet är svalt. 

Enligt TT är var fjärde fransman fortfarande osäker och soffliggarna väntas bli många.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.