Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gloria, 58, knivmördad i lyxvillan på Solkusten

Inslag från 2019: Skottlossningar och våld ökar – 40 000 svenskar finns i området.
Gloria Tornay och Geoffrey Elton levde tillsammans i 30 år – nu åtalas han misstänkt för att ha mördat sin fru.

En före detta toppchef för ett satellitföretag har åtalats för mordet på sin fru i deras lyxvilla på spanska solkusten.

Enligt spanska åklagaren ska Geoffrey Elton ha huggit sin fru Gloria Tornay elva gånger med kniv, och sedan slagit av strömmen och telefonerna i huset för att förhindra polis att komma dit, skriver Daily Mail.

Dådet ska ha hänt i mars 2019.

Brittiska Geoffrey Elton, 56, och hans spanska 58-åriga fru Gloria Tornay, befann sig i sitt hus i Estepona, i västra delarna av Costa del Sol i Spanien. Redan vid 50 års ålder pensionerade sig Elton från sitt jobb som chef för ett framgångsrikt företag, som sysslade med satellitinstallation, enligt Daily Mail. Paret hade bott tillsammans i 30 år, skriver El Espanol

Till tidningen har borgmästaren sagt:

– Hon var en bra mamma, en kämpe och en bra arbetare. Hon kom från en mycket stor och älskad familj här.

Men den 9 mars skakades den idylliska badorten av att Gloria Tornay hittades dödad. Enligt Daily Mail ska hon då under en tid ha planerat att lämna sin man.

Höggs i ryggen – försökte fly

I villan, där paret bodde tillsammans med sin 15-åriga son, har Geoffrey Elton – enligt åtalet – knivhuggit henne till döds med en kökskniv, precis efter att de haft sex med varandra.

Innan de dödande huggen ska han ha börjat slå henne i ansiktet och försökt kväva sin fru med en hand över hennes mun, enligt ett juridiskt dokument presenterat för domaren inför rättegången, skriver Daily Mail.

”Han fortsatte sedan att strypa henne, och när han inte lyckades fullfölja det han ville uppnå, använde han sedan en 14 centimeter lång kökskniv för att hugga henne 11 gånger”, står det i dokumentet.

Ett av knivhuggen ska ha träffat i ryggen, medan Gloria Tornay försökte fly.

En bekant till paret har påstått att Elton uppträtt allt mer paranoid under tiden före mordet, och åklagaren menar att han lider av en psykisk sjukdom som förvrider hans bild av verkligheten.

Gloria Tornays make, och misstänkta mördare, riskerar 14 års fängelse för brottet. Rättegången har inte hållits än.

Se mer: Här mördades den svenske mannen på Solkusten (inslag från 2018)

Området beskrivs som rent, snyggt och lugnt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.