Glasbit låg i barnens pommes frites

Publicerad
Uppdaterad
Inge Sandin hade grillat med sin familj och skulle äta pommes frites till köttet.
Då hittade hans fru en stor glasbit i en av barnens bitar.
- Jag höll på att få en hjärtattack. Tänk om ett av barnen hade svalt glaset, säger Inge Sandin.
Inge och Helena Sandin med glasbiten som döttrarna Amanda och Mathilda fick i sin mat. Inge Sandin och hans familj från Lycksele är på besök hos brodern i Hofors. I går kväll tänkte de njuta av den ljuva sommarkvällen genom att grilla grillspett. Till köttet tänkte de äta pommes frites. - När min fru Helen la upp de sista bitarna på barnen Amanda, 6, och Mathildas, 4, tallrikar såg hon att det satt en stor glasbit i en av bitarna, säger Inge Sandin. - Det var fruktansvärt otäckt. Vem kan garantera att ingen annan fått i sig en glasbit från all annan pommes frites vi ätit under kvällen.

En centimeter lång

Glasbiten är drygt en centimeter lång, en halv centimeter bred och ett par millimeter tjock. Fullt tillräcklig för att ställa till stor skada om någon hade svalt den. - Jag vågar inte ens tänka på vad som kunde ha skett om vi svalt den. I dag tänker Inge Sandin ta kontakt med affären som sålt påsen och avkräva dem en förklaring.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag