Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Giuliani stäms på 11 miljarder – för ”lögner” om valfusk

Troligen ingen benådning för Giuliani på Trumps sista dag
Trumps personliga advokat Rudy Giuliani.
Foto: JIM LO SCALZO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Tidigare kampanjjuristen Sydney Powell.
Foto: NATHAN POSNER/SHUTTERSTOCK / NATHAN POSNER/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Donald Trumps personliga advokat Rudy Giuliani stäms av USA:s ledande producent av röstningsmaskiner på 11 miljarder kronor – för att ha skadat deras rykte genom omfattande påståenden om valfusk.

”Det var beräknat och har orsakat stort lidande för Dominion”, skriver företaget i stämningen enligt Reuters. 

Dominion Voting Systems är USA:s ledande producent av röstningsmaskiner som försåg två dussin delstater med röstningsmaskiner under presidentvalet.

Nu stämmer företaget Donald Trumps personliga advokat Rudy Giuliani på 11 miljarder kronor för hans omfattande uttalanden om det påstått riggade valet som företaget menar har skadat deras rykte, skriver Reuters med hänvisning till domstolshandlingar. 

Dominion Voting Systems har tidigare stämt Donald Trumps kampanjjurist Sydney Powell, av samma skäl på motsvarande summa.

Tidigare president Donald Trump har redan vänt ryggen åt sin Giuliani och vägrat att benåda honom, under Donald Trumps sista dagar som president.

Giuliani: ”Har försvarat min klient”

Giuliani och hans advokat Robert Costello har inte kommenterat stämningen än, men Giuliani sa i förra veckan i ett radioprogram att han attackeras för ha:

– Använt min yttrandefrihet och för att försvara min klient.

Dominion skriver i sin stämning att:

”Han och hans allierade har konstruerat och spritt en enorm lögn som förutsägbart blivit viral och lurat miljontals människor att Dominion har stulit deras röster och riggat valet.”

Pelosi: ”Ingen står över lagen, inte ens presidenten”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.