Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Giorgio Armanis löfte – slutar att använda päls

"Numer finns det många alternativ till äkta päls vilket gör användningen av inhumana metoder mot djur onödig", skriver designern Giorgio Armani i ett pressmeddelande.Foto: Piero Oliosi / POLARIS POLARIS IMAGES
Lady Gaga har tidigare blivit kritiserad för att ha burit äkta päls från Armani.Foto: Pacificcoastnews.Com / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWS.COM

Armani slutar att använda päls i sina kläder.

Efter år av lobbying från djurrättsorganisationer har modejätten gett med sig.

"Numer finns det många alternativ till äkta päls vilket gör användningen av inhumana metoder mot djur onödig", skriver designern Giorgio Armani i ett pressmeddelande.

Ingen mer äkta päls.

Det löftet gav Giorgio Armani , 81, under tisdagen, skriver Guardian.

"Numer finns det många alternativ till äkta päls vilket gör användningen av inhumana metoder mot djur onödig", skriver designern Giorgio Armani i ett pressmeddelande.

Det är från och med kollektionen höst/vinter 2016 som Armani helt ska vara fritt från äkta päls. Märkane det gäller är Giorgio Armana, Emporio Armani, AJ Armani Jeans och Armani Casa.

– Det visar att designers göra lyxiga kläder utan att stöda djurplågeri, säger Joh Vinding från Fur Free Alliance.

Modejättarna Hugo Boss, Calvin Klein, Tommy Hilfiger och Ralph Lauren har sedan tidigare slutat använda äkta päls.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.