Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gilladjur ger dig det bästa från djurvärlden

GIlladjur.se – den nya sajten för alla djurälskare.
Martina Schäfer, 46, geografisk informationsansvarig, Agersta, med hunden James Bond, 46, som är en blandras mellan border collie, tervueren, labrador, setter och schäfer:<br>"Det är roligt med någon som alltid är glad att se mig. James Bond känner också av mina känslor och tröstar mig när jag är ledsen."Foto: Jens L'Estrade
Sara Eriksson, 41, undersköterska, Uppsala, och Agnes, 3, Viktor, 7, och Elsa, 11, med hunden lhasa apson Bonus, 3 månader:<br>"Det är mysigt och man kommer ut i naturen mer. Sen är det bra för barnen att lära sig att ta ansvar. Det blir ett bra klimat i familjen med en hund. Hunden finns där och lyssnar på alla och ger oss kärlek."Foto: Jens L'Estrade
Arvid Stjernström, 29, landsbygdsutvecklare, Uppsala, med isländska fårhunden Vilda, 6 år:<br>"Vi har alltid haft hundar hemma på gården och den här blev över, så jag tog hand om den. Att ha hund är trevligt. En ganska okomplicerad individ att umgås med, oftast glad och trevlig."Foto: Jens L'Estrade
Hanna Wickberg, 27, studerande, Uppsala med Jack Russell terriern Tea, 2 år. <br>"Jag hade hund när jag växte upp och började sakna det när jag flyttade hemifrån. Visste att jag ville ha en aktiv men liten hund och då blev det en Jack russell. Jag har blivit lyckligare sedan jag skaffade Tea. Det är friskvård och hon ger mig så mycket kärlek."Foto: Jens L'Estrade
Johanna Dahlborn, 22, studerande, Norrtälje med rottweilern Thea, 4 år och norska skogskatten Bullen, 5:<br>"Vi bor på en gård och det är ganska optimalt att ha djur. Jag har haft djur hela livet. De är alltid glada och alltid mysiga. Vi har fler, åtta hästar och två katter och hund. Jag skulle nog säga att jag är hundmänniska. Det är nog tryggheten som gör det, de är så lugna. De blir som en familjemedlem."<br>Vad är charmen med djurklipp på nätet?<br>"Jag brukar faktiskt inte kolla så mycket själv, men alla tycker ju om djur. Det blir en gemensam grej tänker jag, en slags trygghet. Alla kan associera till det."Foto: Ida Jakobsson
Sara Lindmark, 25, studerande, Lund. Här på bild med bondkatten Måns, 10, och Bosse, 4, år som är en korsning mellan dobermann, amstaff och bordercollie. Sara har även bondkatten Lillan, omkring 12 år gammal, mamma till Måns:<br>"Vi alltid haft katter och sedan har jag haft häst sedan jag var tio. Min mamma har alltid haft djur så det är nog hon som fört över det på mig. Med hunden är det bästa att han alltid kommer fram och blir jätteglad när han ser en, det gör att man blir glad av honom. Måns är lite mer tillbakadragen, men han är rolig. Han har alltid varit lite för sig själv, den andra är lite mer social och brukar sova i ens knä.<br>Brukar du kolla djurklipp på nätet och vad är charmen med dem?<br>"Ja, det brukar jag faktiskt göra ibland. Jag blir väldigt glad av det. Dels att man känner igen sig i hur man känner inför sina egna djur och man kan känna att man vill ha det djuret man vill ha i filmen. Jag brukar mest titta på hundar, det tycker jag är roligast."
Josephine Norman, 29, kattfotograf, Älta, med ragdollhanen Muffin, 1,5 år:<br>"Det jag tycker är mest intressant med djurklipp är de där en människa inte är inblandad, det är då man verkligen ser kattens beteende."
Linn Nyrén, 28, vårdbiträde, Göteborg, med katten Lola, 3,5:<br>"Mina favoritklipp med djur är sådana här cat fails, när de försöker hoppa. Det är lite hemskt, de gör sig säkert illa men det är så fruktansvärt roligt."
1 / 9

Gillar du djur? Då har sajten för dig precis startats.

På gilladjur får du alla de bästa berättelserna, tv-klippen och bildspecialerna om våra bästa vänner.

- Det här är en sida som du ska bli glad av när du besöker, men den kommer också att jobba för att hjälpa djur som behöver hjälp, säger Dan Edström, chef för sociala medier på Expressen.

Nu lanserar Expressen ytterligare en ny sajt, där innehållet framför allt kommer att nå läsarna genom sociala medier.

Efter succén Omtalat.nu, som förra veckan hade över 1,2 miljoner unika sökare bara på mobilsajten, och nya sportsajten Sportfeed.se kommer gilladjur.se.

- Vi har givetvis sett allt det fantastiska som berättas om djur i sociala medier och på andra ställen på nätet, när vi jobbat med Omtalat.nu.

- Därför var det rätt givet att ge alla som gillar djur en egen sajt, säger Dan Edström.

På gilladjur.se hittar du nu de finaste, roligaste och mest värmande tv-klippen om hundar, katter, hästar, smådjur, vilda djur, ja alla djur du kan tänka dig.

- Det kommer mest att handla om våra husdjur, mest om katter och hundar, men inget djur är för litet eller för stort, säger Edström.

Hjälp någon hemlös

Precis som med Sportfeed.se och Omtalat.nu så kommer sajten att utvecklas hela tiden.

- Nästa steg är att lansera vår hjälptjänst "Hjälp mig". Vi har knutit upp samarbeten med hundstall, katthem och andra ideella föreningar och organisationer som jobbar för att hjälpa katter och hundar att få nya hem. På samma sätt har vi hittat samarbetspartners som jobbar med att leta rätt på försvunna katter och hundar. Tillsammans hoppas vi att vi verkligen kan göra skillnad och hjälpa många djur till rätta - till nya och bättre liv, säger Dan Edström.