Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gidlunds mamma: Vi saknar honom stort

"Vi saknar honom stort", säger Eva Gidlund, mamma till Kristian Giflund som avled i går eftermiddag.Foto: Jens L'Estrade

Hon var aldrig förvånad över hans styrka att möta döden.

Nu berättar Kristian Gidlunds mamma om sorgen och saknaden efter sin son.

– Det är klart att vi känner vemod inför att det skulle gå på det här sättet. Vi saknar honom stort, säger Eva Gidlund.

Det är tusentals personer som skickat kondoleanser till familjen efter att Kristian Gidlund - författare, journalist och trummis i bandet Sugarplum Fairy - avled i går eftermiddag.

Många långt utanför musikvärlden har berörts av hans öde och följt hans kamp mot cancern via bloggen "I kroppen min".

Men bloggen har även varit ett stöd för Kristian Gidlunds närmaste familj.

– Han har velat hjälpa andra med att göra det här, att bana väg för vad som skulle hända, säger mamma Eva.

Hon fortsätter:

– Han var en stark person, det upplever jag som mamma. Det här är hans sätt att bearbeta sin sorg över det som hänt honom, det öde som drabbade honom. Det är hans sätt att ta hand om det, att skriva och använda orden, det har varit hans styrka att göra det. Vi har alltid upplevt att han varit en stark person. Stark och rättviskännande person, det har han alltid varit.

Eva Gidlund är hemma i Borlänge när Expressen talar med henne. Hon och närmaste familjen försöker nu få grepp om tillvaron efter att deras son och bror gått bort.

Hur har sista tiden varit?

– Vi har haft många år av det här, men det är klart att vi känner vemod inför att det skulle gå på det här sättet. Vi saknar honom stort.

Hur vill du att människor ska minnas Kristian?

– Han har gjort sitt. Alla får minnas honom som de känner bäst för.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.