Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Gick till tandläkaren – blev hjärnskadad

Senaste nyheterna med Expressen TV
Neveah Hall fick hjärnskador på grund av tandläkarbesöket.
Foto: Privat

Fyraåriga Neveah Hall gick till tandläkaren.

Det slutade med att hon blev hjärnskadad.

Nu tilldöms hennes familj en miljard i skadestånd, skriver ABC Houston.

Fyraåriga Neveah Hall i Houston, Texas, gick till tandläkaren den 7 januari 2016 för att få en tand utdragen.

Men under ingreppet drabbades Neveah av ett krampanfall följt av konvulsioner efter att hon blivit nedsövd hos tandläkaren.

Föräldrarna ville tillkalla ambulans omedelbart, men tandläkaren Bethaniel Jefferson sade att det inte var nödvändigt och försökte behandla Neveah själv. Det resulterade i att flickan fick hjärnskador på grund av svår syrebrist.

”Den nu tioåriga Nevaeh Hall är vid medvetande men kan inte längre se, gå eller äta själv”, skrev familjens advokat James Moriarty enligt Daily Mail.

Nevaeh kräver konstant omsorg och en insamling startades för att hjälpa familjen med omkostnaderna.

Advokaten: ”Vi är rökta”

Nu har Neveahs familj tilldömts motsvarande en miljard kronor i skadestånd eftersom Bethaniel Jefferson anses ha försummat sin patient å det grövsta.

– Jefferson valde att göra allt annat än att tillhandahålla den omsorg och vård patienten behövde. Som ett resultat av detta drabbades offret av permanenta hjärnskador och kommer aldrig att få ett normalt liv, sade åklagaren Stan Clark.

Men trots att familjen tilldömts en miljard i skadestånd lär de inte få ut pengarna. Bethaniel Jefferson saknar nämligen tillgångar och försäkringar till detta.

– Problemet är att tandläkaren redan har betalat det lilla hon kan betala. Nu sitter vi här och är rökta, sade advokaten James Moriarty till ABC Houston.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.