Gick förbi idrottstävling – dödades av slägga

Senaste nyheterna med Expressen TV
Den skotska varianten av släggkastning. Bilden har inget med artikeln att göra.
Foto: Scotland.org

En 65-årig man gick förbi en idrottstävling.

Då träffades han av en tio kilo tung slägga och dog, skriver The Sun.

Evenemanget Highland Games arrangeras för att uppmärksamma skotsk och keltisk kultur. Spelen genomförs inte bara i Skottland utan även i ett flertal andra länder där många skotska medborgare och ättlingar bor. Ett sådant land är Nederländerna där sommarens spel slutade med en tragedi.

Deltagare tävlar under spelen i grenar som stångstöttning, stenkastning och den skotska varianten av släggkastning där deltagarna ska slunga en trästav med ett tio kilo tungt klot längst ut på änden så långt de kan.

Sommarens spel i Nederländerna hölls i trädgårdarna vid slottet Geldrop. När det under söndagen var dags för släggkastningen inträffade en dödlig olycka efter en manlig deltagares kast.

– Vi såg släggan flyga över en häck och sedan hörde vi en kvinna skrika, säger ett vittne till lokaltidningen Omroep Brabant

Vittnet: ”Han såg aldrig ens släggan”

Släggan hade träffat en 65-årig man som befann i slottsträdgården. Mannen var inte på plats för att titta på tävlingarna utan promenerade bakom en häck.

– Det var ingen åskådare så han såg aldrig ens släggan, säger vittnet.

Den 65-årige mannens liv kunde inte räddas.

– Mannen som svingade släggan var väldigt upprörd, säger vittnet.

Adri Geerts, ordförande för organisationen som arrangerade evenemanget, säger att han är ”helt förstörd” över dödsolyckan.

– Vi är chockade över att något sådant här kan hända. Att den värsta tänkbara katastrofen inträffar är inte något man väntar sig, säger Adri Geerts till lokala medier.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.