Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ghislaine Maxwell nekar till nya anklagelserna

Jeffrey Epsteins vän deltog på konferens på Sveriges ambassad. Inslag från augusti 2020.
Ghislaine Maxwell nekar till de nya anklagelserna också.
Foto: ELIZABETH WILLIAMS / AP/ TT
Ghislaine Maxwell misstänks för en rad sexbrott mot minderåriga.
Foto: DAN HERRICK / ZUMA PRESS/IBL
Jeffrey Epstein tog sitt liv i sin cell.
Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN

Ghislaine Maxwell, den avlidna miljardären Jeffrey Epsteins tidigare flickvän och misstänkta fixare, nekar till de nya åtalspunkterna emot henne. 

Maxwell anklagades för en månad sedan för sextrafficking genom att ha rekryterat en 14-årig flicka till Epstein att begå övergrepp emot.

Societetskvinnan Ghislaine Maxwell har setts offentligt för första gången sedan hon greps förra sommaren. Med fängelsekläder, fotfängsel och längre hår än tidigare kom hon till rätten för att meddela sin inställning kring de nya åtalspunkterna som hon ställdes inför för en månad sedan.

Tidigare har hon åtalats för att ha rekryterat unga flickor, som utnyttjades sexuellt av miljardären och sexbrottslingen Jeffrey Epstein. I vissa fall ska hon enligt uppgifter ha varit närvarande vid övergreppen, som inträffade under åren 1994-1997. Under förhandlingarna förra sommaren förnekade hon bestämt brotten.

Ghislaine Maxwell riskerar 80 års fängelse

I den nya åtalspunkten går anklagelserna längre. Maxwell misstänks för att ha groomat en 14-årig flicka för Epsteins våldtäkter, för att sedan ge flickan pengar. Det här är också första gången som åtalet gäller sextrafficking.

I rätten i New York lät hon sin advokat meddela att hon även förnekar de nya anklagelserna 

Om Ghislaine Maxwell, 59, bedöms skyldig på samtliga åtalspunkter riskerar hon upp till 80 års fängelse. Rättegången väntas dra i gång i mitten av juli, något som Maxwell och hennes advokater protesterar mot eftersom de anser att de inte hunnit förbereda försvaret på grund av pandemin. Jeffrey Epstein greps av polis i juli 2019 och åtalades för övergrepp mot en stor mängd unga flickor. Redan 2008 dömdes han för övergrepp mot en 14-årig flicka. Då fick han bara 18 månaders fängelse efter en hårt kritiserad uppgörelse med åklagaren. I augusti 2019 dog Epstein i sin cell på Manhattan. Rättsläkare slog fast att han begått självmord, men en läkare som anlitats av Epsteins familj har kritiserat den slutsatsen.

Se kritiserade prins Andrew-intervjun om Epstein

Den här intervjun hösten 2019 blev mycket omtalad och Prins Andrew lämnade sina offentliga uppdrag för brittiska kungahuset.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.