Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rättegången skjuts upp för Ghislaine Maxwell

Ghislaine Maxwell hade svenska kontakter
Rättegången mot Ghislaine Maxwell skjuts upp till hösten.
Foto: ELIZABETH WILLIAMS / AP/ TT
Ghislaine Maxwell nekar till brotten hon anklagas för.
Foto: DAN HERRICK / ZUMA PRESS/IBL
Ghislaine Maxwell anklagas för att ha varit sexbrottslingen Jeffeey Epsteins ”fixare”.
Foto: JASON SZENES / EPA / TT

Rättegången för Ghislaine Maxwell skjuts upp.

Maxwell har åtalats för bland annat trafficking av tonåriga flickor åt Jeffrey Epstein.

Ghislaine Maxwell har nekat till anklagelserna.

Rättegången mot societetskvinnan Ghislaine Maxwell, den dömda – och döda – sexbrottslingen Jeffrey Epsteins misstänkta fixare skulle ha börjat den 12 juli. Nu skjuts den upp till hösten, efter ett beslut av domaren Alison Nathan, skriver Independent

Orsakerna är två. Det gäller dels de nya åtalspunkter som lades fram för någon månad sedan. Dels att pandemin har försvårat arbetet för Maxwells advokater, eftersom logistiken till det mesta blivit besvärligare än vanligt.

Ville skjuta upp ännu längre

Försvaret hade begärt att rättegången ska skjutas upp till januari nästa år, men fick alltså bara visst gehör för sin önskan. Försvarets invändningar gällande tidsschemat handlade om att de nya åtalspunkterna, med ett nytt offer och att perioden under vilken brotten ska ha begåtts hade utökats, gör att extra förberedelser krävs. 

Ghislaine Maxwell, 59, har sedan hon greps förra sommaren nekat till brott. Hon åtalades till en början för att ha rekryterat unga flickor som utnyttjades sexuellt av miljardären Jeffrey Epstein. De nya åtalspunkterna gäller för första gången sextrafficking.

Ghislaine Maxwell beskriver förhållandena i häktet som ”helvetiska” och hennes försvar har vid upprepade tillfällen vädjat om att hon ska släppas mot borgen. Förgäves. Domaren anser att risken att Maxwell försöker fly är för stor.

Kvinnorna vittnar om Jeffrey Epsteins övergrepp

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.