Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Getingbetyg! De sticker ut allra mest

Ett par riktigt kungliga fullträffar.

Så kan man sammanfatta kvällens nobelklädsel.

Stylisten Siroun Forsberg sätter getingbetyg på Nobelfestens klänningar.

1. Prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine är som vanligt fantastisk, särskilt i den här isiga färgen. Det är en väldigt smickrande klänning. Spännande att se henne i den här modellen, vanligtvis brukar hon ju välja lite mer urringningar. Tjusigt!


2. Alice Bah Kuhnke

Kultur- och demokratiminister

Modellen är väldigt tjusig och vacker men den här klänningen ,som är designad av Marina Kereklidou, känns mer som en brudklänning än en aftonklänning. Med en annan färg hade det passat mycket bättre.


3. Magdalena Andersson

Finansminister. Färgen och modellen har jag inget emot, de är båda passande för ett sådant här tillfälle. Däremot hade jag gärna sett lite fler smycken, den här modellen kräver att man har lite mer utmärkande accessoarer.


4. Kronprinsessan Victoria

En fantastiskt smickrande aftonklänning. Den passar verkligen hennes runda, fina mage – vad härligt att hon vågar visa upp graviditeten på ett så vackert sätt. Kronprinsessan klär, precis som sin mor, i väldigt många olika färger inklusive denna. Klänningen är från svenska By Malina, designad av Malin Andrén, skriver designmärket på sin Instagram.


5. Prinsessan Sofia

Hennes hår och sminkning är som vanligt fantastisk men när det gäller klänningen trampar hon tyvärr lite snett. Överdelen ska upplevas som att någon har kastat blommorna på henne och jag gillar idén som tyvärr inte når hela vägen. Jag hade nog förväntat mig mer av Sofia, som alltid brukar vara så stilig. Klänningen är designad av den numera framlidne Oscar de la Renta och ska ha kostat 76 000 kronor, enligt Svensk damtidning.


6. Drottning Silvia

En väldigt smakfull och modern aftonklänning, den känns nytänkande. Färgen klär henne alldeles ypperligt och det är slående att drottningen aldrig gör några stilmissar.


7. Ulla Löfven

Statsministerns fru

Nej, det här blir tyvärr för tråkigt. Jag hade mycket hellre sett henne i till exempel smaragdgrönt och att hon hade fixat sig lite mer med håret


8. Anna Kinberg Batra

Moderaternas partiledare

Jag säger bara: Fantastiskt. Den här Lars Wallin-klänningen klär Anna perfekt. Otroligt smickrande modell . Inspirerande att se henne så vacker. Heja Lars Wallin!


9. Margot Wallström

Utrikesminister (S)

Det här fungerar tyvärr inte riktigt. Både överdelen och underdelen är förvisso snygga var för sig, men de hör inte ihop och stilen känns inte helt genomtänkt.


10. Sara Danius

Sara DaniusFoto: Jonas Ekströmer/Tt

Svenska Akademins ständiga sekreterare
Nu snackar vi stil! Det här verkligen glamour på hög nivå. Klänningen är väldigt dramatisk och har hög modegrad. Wow!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.