Germanwings duckar frågor om kraschen

Germanwings vd Thomas Winkelmann, till vänster, och Lufthansas Carsten Spohr under den korta presskonferensen.
Foto: Claude Paris

Här duckar Lufthansa och Germanwings för frågor om flygkraschen.

De två flygbolagens vd:ar besökte olycksplatsen - men vägrade svara på vad de visste om andrepiloten Andreas Lubitz psykiska problem.

- Det är viktigt för oss att komma hit och sörja de omkomna, säger Carsten Spohr, vd för Lufthansa.

En dryg vecka efter den ödesdigra flygolyckan i franska Alperna där 150 människor dog besökte på onsdagen Lufthansas vd Carsten Spohr och Germanwings vd Thomas Winkelmann olycksplatsen nära franska staden Le Vernet.

"Viktigt för oss att komma hit"

- Det är viktigt för oss att komma hit och sörja de omkomna och visa vår respekt för den här tragiska olyckan. Vi vill också tacka de som jobbat hårt med räddningsarbetet, säger Carsten Spohr vid en presskonferens.

Samtidigt ställs nu allt fler frågor om vilket ansvar flygbolagen har i olyckan - efter att det på tisdagen blev känt att Andreas Lubitz redan för sex år sedan talade om för Lufthansa att han led av en djup depression.

Men det var ingenting flygbolagen ville svara på.

Rekordkort presskonferens

Efter den två minuter rekordkorta presskonferensen duckade de två flygcheferna alla frågor och hoppade in i en bil och flydde platsen.

På olycksplatsen fortsätter arbetet med att bärga vrakdelar. Samtliga kroppar ska dock ha transporterats i väg uppgav räddningsledaren Jean-Marc Ménichini för franska tv-kanalen BFMTV på tisdagskvällen.

- Det finns inga kroppar kvar i området för kraschen. På onsdagen kommer 20 militärer gå ner på platsen med utrustning för att samla in personliga tillhörigheter från offren, säger Jean-Marc Ménichini.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.