Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Georgiens oppositionsledare gripen i polisräd

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV

På tisdagsmorgonens stormades den georgiska oppositionens huvudkontor och dess ledare Nika Melia greps.

Melia anklagas för att uppvigling i samband med en protest i juni 2019, rapporterar Reuters. 

I förra veckan beslutade en domstol i Georgiens huvudstad Tiblisi att landets oppositionsledare Nika Melia skulle gripas för att ha struntat i att betala sin borgenssumma. Beslutet ledde till politisk oenighet och landets premiärminister Giorgi Gakharia menade att ett gripande var oacceptabelt och skulle leda till fullomlig politisk splittring – varpå han avgick i torsdags.

Polisräd mot oppositionens huvudkontor

I farvattnet av premiärministerns avgång införlivades arresteringen av Melia på tisdagsmorgonen. På bilder från oppositionens huvudkontor som Reuters refererar till, ska Melia synas barrikaderad inne på sitt kontor samtidigt som aktivister för oppositionen drabbar samman med polis på gatan.

Melia greps slutligen på sitt kontor av den georgiska polisen. Han har tidigare kallat anklagelserna mot honom för politiskt motiverade.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.