Georgia, 14, blev modell – efter mammans bild

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Georgia drömmer om att bli skådespelare, sångare och vil fortsätta vara modell.
Foto: Instagram/Georgiafurlanoficial

Det hela började med en skämtsam bild upplagd av hennes mamma – i ett försök att peppa dottern.

Men i dag tar 14-åriag Georgia modellvärlden med storm och har kontrakt med fem olika agenturer, skriver The Sun.

– Fortsätt att slåss och håll kvar vid dina drömmar, för ingenting är omöjligt, säger mamman Rubia Traebert.

Några månader efter att den i dag 14-åriga modellen Georgia föddes i Brasilien diagnostiserades hon med hjärtfel och Downs syndrom. 

Hennes mamma Rubia Traebert, 44, förstod att hon skulle behöva extra mycket uppmärksamhet, stimulans och kärlek. Så hon sa upp sig från sitt jobb för att kunna ta hand om dottern fullt ut, som opererades och blev frisk från hjärtfelet.

Under uppväxten hade Georgia svårt att hitta vänner, då personer i hennes ålder utvecklades i ett annat tempo. Hon bytte skola flera gånger och kämpade för att känna tillhörighet. 

https://www.instagram.com/p/Brkf2DGBZpX/

En bild på Facebook förändrade allt

Men sedan kom vändningen. Enligt Rubia Traebert började det med ett foto som hon lade upp på dottern på Facebook, skriver The Sun. 

– Allt började som ett skämt. Jag lade upp en bild på henne på Facebook och det blev en hit direkt. Tanken var att se hur mycket hon kunde inspirera andra barn med Downs syndrom, berättar Rubia Traebert. 

Det var i juni 2016. Bilden fick snabbt tusentals reaktioner och i dag har hon över 50 000 följare på sociala medier. 

–  I dag är hon med i fem modellagenturer, men det som verkligen slog var Instagram och Facebook. Det var där hon blev världskänd. Nu har jobb börjat dyka upp; hon har precis gjort reklam för ett känt märke här i Brasilien och även modellat för en av de största smyckesdesigners i Brasilien, säger mamman till tidningen. 

En motgång mor och dotter däremot mött i framgången är enligt Rubia en del elaka kommentarer från folk som påstår att Georgia bara är populär för att hon är blond och blåögd. 

– Georgia är ett väldigt snällt barn, och talangfull, annars hade hon inte kommit så här långt, svarar Rubia på kritiken.

https://www.instagram.com/p/Bob5QAoH_7d/https://www.instagram.com/p/Bqzibc2AW7V/

”Ge aldrig upp”

Men trots vissa personers elaka ord är peppen större och enligt Rubia älskar Georgia sin nya karriär.

– I dag, i och med att hon sticker ut i medier, möts hon av tjejer som frågar om hennes karriär och arbete, så att vara medial och ha en karriär har hjälpt mycket när det kommer till hennes självförtroende på det viset, säger hon och berättar att Georgias dröm för framtiden är att skådespela eller sjunga, men också att vara modell. Därför investerar familjen nu i dramaundervisning och sånglektioner till henne. 

 – Mitt råd är att aldrig ge upp. Fortsätt att slåss och håll kvar vid dina drömmar, för ingenting är omöjligt, säger Rubia Traebert.

https://www.instagram.com/p/Bl3MZlBnm4n/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.