Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

George H W Bush förs till sin sista vila

Foto: MARK HUMPHREY / AP TT NYHETSBYRÅN
George H W Bush blev 94 år. Foto: DAVID J. PHILLIP / AP TT NYHETSBYRÅN

En andra begravning hölls på torsdagen för George H W Bush i Houston, i hemstaten Texas. 

Senare kommer han att jordfästas bredvid sin fru Barbara och deras dotter Robin, som dog vid tre års ålder. 

– I vår sorg, låt oss le när vi tänker på att pappa kramar Robin och håller mammas hand igen, sa sonen George W Bush under statsbegravningen på onsdagen. 

På onsdagen hölls en statsbegravning för den tidigare presidenten George H W Bush i Washington. Dagen var utlyst som nationell sorgedag och på plats fanns Donald Trump och inkluderat George W Bush, fyra tidigare presidenter. 

Efter statsbegravningen fördes George H W Bush till Houston i hemstaten Texas. Om statsbegravningen var formell, med flera världsledare, toppolitiker och kungligheter på plats, var begravningen i Houston mer intim och vänskaplig. 

Omkring 1 000 personer bjöds in – släkt och vänner, men också idrottsmän från Houston och countrysångare och skådespelare, skriver CBS News

Jordfästs bredvid sin fru och dotter 

På plats fanns bland annat Fawaz “Fuzzy” Hajjar – som serverat George H W Bush pizza i 25 år på en pizzeria i västra Houston, skriver USA Today. Bush var en frekvent besökare på restaurangen och tog ibland med sig andra politiska höjdare till restaurangen. 

George W Bush med sin fru Laura Bush efter begravningen i Houston. Foto: GERALD HERBERT / AP TT NYHETSBYRÅN

Efter begravningen ska George H W Bush transporteras i ett speciellt tåg till den sista destinationen: George H.W Bushs bibliotek och museum, där han ska vila bredvid sin fru Barbara och deras dotter Pauline Robinson ”Robin” Bush, som dog bara tre år gammal, till följd av leukemi. 

Under onsdagens statsbegravning höll hans son George W Bush ett tårfyllt tal där han avslutningsvis sa: 

– Och i vår sorg, låt oss le när vi tänker på att pappa kramar Robin och håller mammas hand igen.