George HW Bush. Foto: DENNIS VAN TINE / STELLA PICTURES ABACAUSA.George HW Bush. Foto: DENNIS VAN TINE / STELLA PICTURES ABACAUSA.
George HW Bush. Foto: DENNIS VAN TINE / STELLA PICTURES ABACAUSA.
George HW Bush togs in på sjukhus bara timmar efter att hans fru, Barbara Bush, begravts. Foto: TANNEN MAURY / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNGeorge HW Bush togs in på sjukhus bara timmar efter att hans fru, Barbara Bush, begravts. Foto: TANNEN MAURY / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
George HW Bush togs in på sjukhus bara timmar efter att hans fru, Barbara Bush, begravts.  Foto: TANNEN MAURY / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

George HW Bush till sjukhus – timmar efter fruns begravning

Publicerad
Uppdaterad

Tidigare amerikanske presidenten George HW Bush, 93, har förts till sjukhus för intensivvård – bara timmar efter att hans hustru begravts.

Enligt CNN rör det sig om en infektion i blodet, en blodförgiftning. 

Hans tillstånd ska vara allvarligt, men familjens talesperson uppger att han nu verkar vara på bättringsvägen.

Den 93-årige ex-presidenten George HW Bush togs in på sjukhus bara timmar efter att hans fru, Barbara Bush, begravts. 

Hon dog i förra veckan efter en längre tids sjukdom. Hon blev 92 år. 

Bara några dagar innan bestämde Barbara Bush själv att behandlingen skulle avbrytas.

När George HW Bush togs in på sjukhuset under söndagen ska hans tillstånd ha varit allvarligt, enligt en källa till CNN. Hans blodtryck ska ha sjunkit flera gånger och man befarade att han inte skulle klara sig, men läget ska nu ha stabiliserats, enligt källan.

 

LÄS OCKSÅ: Här möts Macron och Trump i Vita huset – med kindpussar 

 

”Verkar vara på bättringsvägen”

Familjen blev speciellt orolig när Bush blev inlagd eftersom sjukdomen inträffade så nära inpå förlusten av hustrun, enligt källan. De har oroat sig för hur han ska hantera sin hustrus död. George HW Bush och Barbara hade varit gifta med varandra i 73 år.

Till CNN säger familjen Bush talesperson om den tidigare presidenten:

– President Bush togs in på Houston Methodist Hospital under söndagen efter en infektion som spreds i blodet. Han svarar på läkarnas behandling, och verkar vara på bättringsvägen. 

Den nu 93-årige George Bush var president 1989–93. Han har tidigare berättat att han lider av en typ av Parkinsons sjukdom som gjort att han inte längre kan gå. 

Relaterade ämnen
Marielle Theander Olsson
Marielle Theander Olsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


jess

sonia

Till Expressens startsida

Mest läst i dag