Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

GD:s chefredaktör Anna Gullberg lämnar tidningen

Anna Gullberg meddelar att hon lämnar uppdraget som chefredaktör på Gefle Dagblad.
Foto: Annelina Bjernulf
Anna Gullberg tillträdde som chefredaktör för Gefle Dagblad under hösten 2014.
Foto: Annelina Bjernulf

Gefle Dagblads chefredaktör Anna Gullberg lämnar sitt jobb. 

Det uppger tidningskoncernen Mittmedia i ett pressmeddelande. 

– Vi beklagar att Anna har valt att lämna Mittmedia, men respekterar samtidigt hennes beslut, säger vd Per Bowallius i en kommentar.

Det var under hösten 2014 som Anna Gullberg tillträdde som chefredaktör för Gefle Dagblad, men på måndagen meddelade hon att hon lämnar uppdraget.

– Jag känner att jag lämnar över en stark tidning. Gefle Dagblad är en av de tidningar i landet som under det senaste året ökat både räckvidd och betalda prenumerationer, tack vare en stark digital tillväxt. Det känns svårt att lämna en tidning och redaktion som jag brunnit så starkt för, men samtidigt är det här helt rätt beslut att fatta nu, både för mig och min familj. Jag längtar mycket efter att kunna gå in i ett nytt uppdrag med ny lust och energi, säger Anna Gullberg i ett pressmeddelande.

Anders Ingvarsson kommer att gå in som ställföreträdande chefredaktör för Gefle Dagblad. Under tiden kommer han fortsatt att arbeta som chefredaktör och ansvarig utgivare för Mittmedias tidningar i Hälsingland.

– Jag är trygg med att Anders Ingvarsson med sin rutin och erfarenhet går in och även tar uppdraget som ansvarig utgivare och tf chefredaktör för Gefle Dagblad och Mitt Gävle under den tid som vi behöver för att rekrytera en ersättare efter Anna Gullberg, säger Carl-Johan Bergman som är Mittmedias redaktionella chef, till Gefle Dagblad.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.