Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gävlebocken firas digitalt i år: ”Blir tv-show”

Invigningen av 2019 års upplaga av Gävlebocken.
Den stora invigningen av julbocken har sedan starten 1966 lockat tusentals till Slottstorget i centrala Gävle varje år.Foto: MATS ÅSTRAND/TT / TT NYHETSBYRÅN
– Vi har ganska länge planerat för att ha en plan b, säger Maria Wallberg, Gävlebockens talesperson.Foto: Privat / Privat

Det som brukar vara ett av Gävles största evenemang uteblir helt i år. Den årliga invigningen av Gävlebocken kommer i stället att bli helt digital och sändas som en ”tv-show”. 

– Det blir en digital sändning och vi kommer att avslöja mer lite längre fram, säger Maria Wallberg, Gävlebockens talesperson.

Den stora invigningen av julbocken har sedan starten 1966 lockat tusentals till Slottstorget i centrala Gävle varje år. Men på grund av rådande pandemi och Folkhälsomyndighetens rekommendationer, behövde de anpassa evenemanget och tänka om. 

I stället kommer invigningen av den 13 meter höga halmbocken att bli en ”tv-show” och sändas digitalt, det skriver Arbetarbladet

– Det kommer att bli ett litet annorlunda år, men vi lever så här i Sverige i dag. Vi tänker att man även får ta ansvar runt Gävlebocken i år. Det känns ganska logiskt, säger hon. 

– Vi har ganska länge planerat för att ha en plan b, säger Maria Wallberg, Gävlebockens talesperson.

Invigningen blir helt digital

Maria Wallberg berättar att alla som vill och kan, kommer ha möjlighet att se invigningen digitalt. Den kommer bland annat att sändas i deras egna kanaler. 

– Vi tror att det här kommer bli jättebra. Vi brukar sända bockinvigningen live från scenen, säger hon.

Men än så länge är detaljerna inte helt klara. 

– Vi kommer avslöja mer längre fram, säger Maria Wallberg

Fem av de mest spektakulära sluten för julbocken i Gävle.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.