Gåvan till äldreboendet – 15 kilo choklad: Otroligt tacksamma

Bengt Nilsson, 96, fick ansvaret att packa påsar med pralinerna och ett fint meddelande.
Foto: Stora Sköndal Kyrkbyn
Bengt Nilsson med alla chokladpraliner.
Foto: Stora Sköndal Kyrkbyn
Foto: Stora Sköndal Kyrkbyn

På äldreboendet Stora Sköndal Kyrkbyn fick de boende ett rejält alla hjärtans dag-firande. De hade nämligen fått 15 kilo choklad av Åhléns Odenplan.

– De är så otroligt tacksamma, säger Monica Lyander, aktivitetscoach på äldreboendet.

Äldreboendet Stora Sköndal Kyrkbyn fick en stor leverans med Lindts chokladkulor lagom till alla hjärtans dag. Det var Åhléns Odenplan som hade vunnit pralinerna i en säljtävling, och gemensamt kommit överens om att skänka större delen av chokladen till välgörande ändamål.

Varuhusets chef är syster med Monica Lyander, aktivitetscoachen på boendet, och de anställda beslutade att skänka över 15 kilo av vinsten till äldreboendet, vilket Aftonbladet var först med att berätta om.

– De är så otroligt tacksamma över att någon gör det här för dem. Att se det i deras ögon är helt fantastiskt, säger Monica Lyander.

Efter den traditionella fredagsbowlingen fick de äldre lämna salongen medan Monica Lyander pyntade och dukade. När de sedan kom tillbaka för firandet fick alla var sin påse med chokladkulor och ett fint meddelande.

– Även anhöriga hörde av sig och tackade för det fina alla hjärtans dag-firandet. Det berör så många, inte bara de äldre, säger Monica Lyander.

Aktivitetscoachen Monica Lyander med Eva Ganheden på boendet
Foto: Stora Sköndal Kyrkbyn
Ulla Lennborg och Lissie Ulestam
Foto: Stora Sköndal Kyrkbyn
Ingrid Bengtsson
Foto: Stora Sköndal Kyrkbyn
Bengt Nilsson, Berit Blomberg och Jenni Holmgren
Foto: Stora Sköndal Kyrkbyn
”Du är perfekt som du är! Kram” stod det på meddelandet i chokladpåsen.
Foto: Stora Sköndal Kyrkbyn
Alla hjärtans dag-dukningen på Stora Sköndal Kyrkbyn
Foto: Stora Sköndal Kyrkbyn
Foto: Stora Sköndal Kyrkbyn
1 / 7

Bengt, 96, packade påsar till alla

Bengt Nilsson, 96, var den som fick lägga pralinerna i små påsar med tillhörande meddelande. Bengt, som bor på boendet, hjälper Monica Lyander bland annat med att varje vecka ta fram ett aktivitetsschema för boendet. Han är även sekreterare och domare på bowlingen.

Monica Lyander har varit aktivitetscoach på äldreboendet i fyra år. Hon hittar ofta på roliga saker med de äldre. Förutom fredagsbowlingen har de även en skönhetssalong på boendet och gör utflykter med hjälp av volontärer. Hon har en bakgrund som visual merchandiser och kanske är det just därför som hon älskar att duka fint, piffa och göra det där lilla extra. 

– Jag vill ju att de ska ha det så bra som man bara kan ha det. De är värda allt och lite till. Har man bara viljan och engagemang så går det att göra vad som helst, säger Monica Lyander.◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.