Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gav sig ut på ”våldtäktsturné” – yngsta offret 11-årig pojke

Joseph McCann dömdes för våldtäkt, kidnappning och våldtäkt mot barn.
Joseph McCann kidnappade och våldtog 11 personer, inklusive flera barn.Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK
McCann kidnappade och våldtog en 71-årig kvinna och tvingade henne köra sin egen bil medan han våldförde sig på en 13-årig flicka.Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK
Den 34-årige McCann försökte fly polisen genom att gömma sig i ett träd.Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK
McCann lurade sig in i en kvinnas hem, band henne med en hårtorkssladd och våldtog hennes barn: en 11-årig pojke och en 17-årig kvinna.Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK

Joseph McCann, 34, släpptes ur brittiskt fängelse och gav sig ut på en två veckor lång brottsturné genom England.

Hög på kokain kidnappade och våldtog han 11 kvinnor och barn – det yngsta offret en 11-årig pojke, och det äldsta en 71-årig kvinna.

– Du vet när man ser in i någons ögon, och man vet att de är ren ondska, berättar ett av hans offer, en 17-årig flicka, i rätten.

Joseph McCann, 34, släpptes ur fängelse i februari i år efter att ha avtjänat hälften av ett treårigt straff.

Detta trots att McCann, vars kriminella bana började redan som tonåring, först borde genomgått en prövning på grund av ett livslångt villkorligt straff för väpnat rån.

Hans frigivning har beskrivits som ett katastrofalt misstag, då han kort därefter gav sig ut på en förödande våldtäktsturné genom England.

Lyckades fly tack vare vodkan

McCanns första offer, en 21-årig kvinna, kidnappades under knivhot i Watford, norra London, i slutet på april i år och tvingades släppa in sin våldtäktsman i sitt eget hem.

Efter att ha kidnappat och våldtagit en 25-årig kvinna i Walthamstow, också i norra London, kidnappade han ytterligare en 21-årig kvinna, vars 18-åriga lillasyster lyckades fly.

Han höll dem fångna i flera timmar, innan de lyckades fly efter att ha slagit McCann i huvudet med en vodkaflaska.

Lurade kvinna, våldtog hennes barn

Några dagar senare, i Lancashire, lyckades McCann övertala en kvinna i en bar att han skulle få följa med henne hem, rapporterar MailOnline.

Väl där band han fast henne med hennes egen hårtork och våldförde sig på hennes två barn, en 17-årig flicka och en 11-årig pojke.

Tonårsflickan bröt hälen när hon naken hoppade från sitt eget sovrum efter att hon och hennes lillebror våldtagits av McCann i fyra timmar.

Tvingade 71-åring att köra medan han våldtog barn

Senare samma dag kidnappade McCann en 71-årig kvinna medan hon lastade sin bil efter att ha handlat mat.

Han slog henne med knuten näve i ansiktet när hon protesterade, och våldtog henne i bilen.

Kort därefter kidnappade han en 13-årig flicka i närheten och tvingade 71-åringen att köra medan han våldförde sig på flickan. 

De flydde när de tvingades stanna på en bensinmack, medan McCann fortsätte – och kidnappade två 14-åriga flickor.

Gömde sig i ett träd

Polis hade vid det laget fått upp spåret efter McCann, och efter en kortare biljakt kraschade McCann den stulna bilen med flickorna i baksätet.

Han flydde till fots och några timmar senare lyckades polisen till slut hitta honom gömd i ett träd.

Under fredagen fann en jury i domstolen Old Bailey i London McCann skyldig på 37 punkter, inklusive kidnappning, våldtäkt och våldtäkt mot barn. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.