Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gåtan om försvunna Mary nära att lösas – efter 53 år

Senaste nyheterna med Expressen TV
Mary Bastholm försvann 1968.
Foto: Privat
Fred West mördade minst tolv unga kvinnor.
Foto: Polisen

15-åriga Mary Bastholm försvann 1968.

Polisen misstänker att hon föll offer för seriemördaren Fred West – och nu verkar ett genombrott ha skett i utredningen.

En källa uppger att polisen har hittat vad som ser ut att vara mänskliga skelettdelar i källaren på ett kafé där Mary arbetade – och där West var stamkund, enligt The Sun.

Fred West var en av Storbritanniens mest ökända seriemördare. Tillsammans med frun Rose West torterade, våldtog och mördade han minst tolv unga kvinnor i källaren till parets gemensamma hem i Gloucestershire, England mellan 1967 till 1987. Fred West tog sitt liv i fängelset 1995. Rose West avtjänar livstidsstraff.

Men Fred West hävdade att han hade mördat ytterligare 20 personer – och polisen misstänker att Mary Bastholm är ett av offren. Hon var i januari 1968 på väg till en busshållplats för att träffa sin pojkvän. Sedan dess är hon försvunnen.

Fred West ska enligt Sky News ha berättat för sin son att han mördade Mary Bastholm, men han erkände aldrig mordet för polisen.

Polisen undersöker källaren till kaféet där försvunna Mary Bastholm arbetade.
Foto: ANDREW LLOYD / SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS

Källa: ”Ser ut att vara mänskliga skelettdelar”

Nu tror polisen att man gjort ett genombrott i utredningen genom fynd i ett kafé i Gloucester, inte långt från platsen där Fred West bodde. West var stamkund på kaféet där Mary arbetade som servitris när hon försvann 1968. West, som var byggnadsarbetare, utförde dessutom arbeten i källaren. Polisen har även tagit del av videofilmer av källaren gjorda av ett tv-produktionsbolag i samband med en dokumentär, något som ser ut att ha gett resultat.

– Bilderna visar tydligt material som ser ut att matcha den marinblå rock som Mary bar när hon blev bortförd. Andra bilder visar vad som ser ut att vara mänskliga skelettdelar, säger en källa till The Sun.

Polisen har dock dementerat att man har hittat skelettdelar, men säger att ”strukturella avvikelser” som upptäckts har bidragit till att en grundlig utgrävning av källaren kommer att genomföras.

”Vi hoppas att detta är en chans att efter alla dessa år få ett avslut för Mary”, säger Mary Bastholms familj i ett skrivet uttalande.

Här är måndagens största nyheter i Expressen TV

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.