Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Priserna på europeisk gas rusar efter Gazproms besked

Belarusisk personal jobbar på en av Gazproms stationer.
Foto: SERGEI GRITS / AP TT NYHETSBYRÅN

De europeiska gaspriserna har stigit med mer än 24 procent efter det tidigare gasstoppet, vilket innebär att priserna nu är på den högsta nivån sedan den 1 april, rapporterar Bloomberg

På onsdagsmorgonen rapporterade Reuters att Polen fortfarande tar emot leveranser av rysk gas. Efter ett kortare uppehåll tidigare i onsdags återupptogs gastillförseln på morgonen, enligt nyhetsbyrån.

Enligt Bloomberg steg de europeiska gaspriserna med mer än 24 procent efter gasstoppet, vilket innebär att priserna nu är på den högsta nivån sedan den 1 april.

Anledningen till att gasleveranserna stoppas är enligt det ryska företaget att Bulgarien och Polen inte betalar för gasen i rubel, som Ryssland kräver.

Det var i tisdags kväll som Polen och Bulgarien meddelade att Ryssland från och med onsdag stänger gaskranarna till de två länderna med en dags varsel.

Svenske doldismiljardären i Putins krets

Torbjörn Törnqvist lever lyxliv på rysk olja.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.