Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Garage i Kista avspärrat – misstänkt grovt brott

Här är söndagens största nyheter i Expressen TV.
Polisen genomför en insats i Kista.
Foto: Janne Åkesson/SWEPIX

Polisen har spärrat av delar av ett parkeringsgarage i Kista centrum i norra Stockholm.

– Vi håller på och utreder ett grovt brott, säger Lena Baakki, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Enligt uppgift till Expressen misstänks en ung flicka ha blivit rånad och förnedrad av flera jämnåriga.

Polisen fick larm om händelsen strax efter klockan 17 på söndagen. Polisen har hittat den person som misstänks ha utsatts för brottet, enligt Lena Baakki.

– Vi har pratat med målsäganden, ja.

Flera polisfordon och hundförare deltar i insatsen. Det är en lastkaj i parkeringsdäcket under Kista centrum som har spärrats av.

Lena Baakki vill vid 19.30-tiden på söndagskvällen inte ge någon ytterligare information om vad som har hänt i parkeringsgaraget.

Enligt Expressens uppgifter är brottsoffret en mycket ung flicka. Hon ska ha blivit rånad och förnedrad av flera jämnåriga.

Enligt uppgifter till Aftonbladet misstänks flera gärningsmän ha tvingat en flicka till en lokal, där de ska ha knivskurit henne, tvingat av henne kläderna och fotograferat henne.


Under 2020 anmäldes 1 557 327 brott i Sverige. Det är en ökning jämfört med året innan, det visar statistik från BRÅ.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.