Foto: Axel Öberg
 Foto: Axel Öberg

Gapet ökar mellan S och Moderaterna

Publicerad

Moderaterna backar ytterligare och Socialdemokraternas försprång är nu större än under hela mandatperioden.

S når samtidigt sin bästa notering sedan förra våren, visar SvD-GP/Sifos senaste opinionsmätning.

De rödgröna partierna behåller sitt försprång gentemot Alliansen.

Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet har tillsammans ett väljarstöd på hela 49,9 procent.

Långt ner till M

Alliansen däremot når endast upp till 38,8 procent, skriver Svenska Dagbladet, som presenterar undersökningen tillsammans med Göteborgs-Posten.

Samtidigt ökar gapet mellan Socialdemokraterna och Moderaterna.

Stefan Löfven (S) visar upp sin högsta notering sedan förra våren: 35,6 procent av väljarna skulle rösta på S om det var val i dag.

25 procent skulle rösta på Moderaterna, skriver Svenska Dagbladet.

M-tapp säkerställt

Den enda säkerställda förändringen är att Miljöpartiet backar med 2,1 procent sedan förra mätningen i juni.

Nästan alla Sifos intervjuer är gjorda efter att MP presenterade sin skuggbudget - med satsningar på småföretag, skola och jobb.

Enligt SvD går det därför att dra slutsatsen att Miljöpartiets politik inte gått hem hos väljarna.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag