Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Gängmannens raseri när flickvännen gjorde slut

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Den 25-årige mannen döms till ett års fängelse.
Foto: Polisen
I mannens telefon hittade polisen flera filmer och bilder där han håller i vapen.
Foto: Polisen

Den gängkriminelle mannens flickvän gjorde slut.

Reaktionen blev våldsam: Han slog sönder hennes tv, spräckte hennes smoothie-maskin, skar sönder hennes soffa och hällde ut hennes skönhetsprodukter.

Mannen har nu dömts i hovrätten för grov skadegörelse och stöld. Han döms också för att ha haft två skarpladdade pistoler.

En morgon i januari år fick Stockholmspolisen samtal om att en man med kryckor gick runt och viftade med två pistoler utanför ett studentboende norr om Stockholm

Utifrån informationen förstod polisen snabbt att det rörde sig om en 25-årig man som enligt polisen har ”tydliga kopplingar till ett kriminellt nätverk”. 

Mannen går med kryckor alltsedan han blev skjuten i benet sommaren 2019. Hans kusin sköts till döds vid samma tillfälle.

Polisen gjorde husrannsakan i mannens lägenhet samma förmiddag och hittade två skarpa pistoler med tillhörande magasin och ammunition och en mindre mängd cannabis. Den misstänkte själv låg och sov i sin säng.

I mannens telefoner hittade polisen en mängd bilder och filmer där hans sågs hålla i pistoler. 

Smoothie-maskinen var en av de saker som mannen förstörde hos kvinnan sedan hon gjort slut.
Foto: Polisen

Slog sönder flickvännens lägenhet

Under utredningen kom polisen i kontakt med mannens exflickvän, och vad hon sade ledde till nya brottsmisstankar mot honom.

Några veckor tidigare hade hon gjort slut med honom. Efter det beskedet gick hon hem till en kompis och gav honom några timmar att packa och lämna lägenheten.

Men han stannade kvar. Hon kontaktade hans mamma, som föreslog att hon skulle skriva ett sms till honom med texten ”gör inte din mamma mer ledsen”. Hon gjorde det, men han missförstod budskapet som att hon skrev något fult om hans mamma.

Han svarade med att skicka en video där han slog sönder hennes tv.

När hon kom hem var han kvar i hennes lägenhet – som var helt förstörd. Mannen hade bland annat spräckt en smoothie-maskin, hällt ur innehållet ur skönhetsprodukter, skurit sönder en soffa, spräckt en högtalare, förstört en datasladd och klippt sönder hennes kläder. På väggen hade han ristat ”DON Z ODÖDLIG”, som ska vara hans smeknamn enligt polisens förundersökning. Skadorna på lägenheten uppskattades till 123 000 kronor.

Mannen hade också stulit saker från flickvännen, bland annat ett guldarmband, till ett värde av 17 000 kronor.

I mannens telefon hittade polisen flera filmer och bilder där han håller i vapen.
Foto: Polisen

Har tidigare misshandlat flickvännen

Mannen förnekade grovt vapenbrott, ringa narkotikabrott och stöld. Gällande skadegörelsen erkände han bara att han vält kvinnans tv.

Men tingsrätten fällde honom på alla åtalspunkter och bestämde straffet till ett års fängelse. Hovrätten har nu fastställt straffet. Orsaken till att han inte får ett strängare straff är att straffvärdet sammanvägts med straffvärdet i en dom från i februari, då mannen dömdes för grov misshandel till fängelse i tre år och nio månader.

Domen för grov misshandel är överklagad.

Mannen har tidigare dömts för att ha misshandlat sin exflickvän, bland annat genom skära henne med kniv i låret.

Enligt en ny rapport om kriminella nätverk från Stockholmspolisen finns tecken på att brott i nära relation kan vara särskilt vanliga inom ”vissa kriminella konstellationer”.

Brottsstatistik 2020 från Brottsförebyggande rådet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.