Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gängledare kräver total vapenvila under Whitneys begravning

Polisen får det förhoppningsvis lugnt i Newark.Foto: Laurentiu Garofeanu / Barcroft U

Whitney Houston har betytt mycket för sin hemstat New Jersey.

Så mycket att staden Newarks gängledare har gått ut och krävt vapenvila för att visa respekt under sångerskans begravning.

"Ingen skottlossning, inga rån, inga bilstölder, helt enkelt ingen galenskap", uppmanar en före detta gängledare på Facebook.

När Whitney Houston begravs på lördagen kommer hennes annars så våldsamma hemstad Newark i New Jersey av allt att döma vara ovanligt lugn.

För att visa respekt för den döda superstjärnan har flera av stadens gängledare gått ut och lovat en vapenvila.

Initiativet togs av den tidigare gängledaren Hykine Johnson, eller HAK som han kallas på gatan, som, enligt sajten NJ.com, skrev på Facebook:

"Låt oss visa Whitney Houston respekt genom att inte begå några brott på lördag.... Ingen skottlossning, inga rån, inga bilstölder, helt enkelt ingen galenskap. Låt oss visa respekt, hon hjälpte många människor i New Jersey, låt oss visa hennes kärlek."

"Skyldiga henne det här"

Uppmaningen spred sig snabbt och plockades upp av flera ledare för gänget Bloods, som är starka i Newark.

Hykine Johnson säger till NJ.com att han har fått telefonsamtal från flera gängledare som håller med honom.

– Whitney Houston gjorde mycket för grannskapet, så jag känner att alla är skyldiga henne åtminstone det här, förklarar han.

Whitney Houstons begravning hålls i New Hope Baptist Church i Newark klockan 17.00 svensk tid i dag, lördag.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.