Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gäng gick till attack – känd rappare efterlyst

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Under onsdagen attackerade ett gäng två män på öppen gata i Husby.
Foto: Janne Åkesson / SWEPIX

Under onsdagen attackerade ett gäng två män på öppen gata i Husby.

Tillhyggen användes, och en av männen ska ha slagits medvetslös.

En känd rappare misstänks ha ringt in gänget och han är nu efterlyst, enligt uppgifter till Expressen.

Sent på onsdagseftermiddagen larmades polisen till Husby i nordvästra Stockholm. På platsen fanns två skadade män i 30-årsåldern, som fick föras till sjukhus. En av männen var medvetslös, enligt uppgifter till Expressen.

Bakgrunden till den grova misshandeln var att en känd rappare bråkade med en person i en bil, enligt misstankarna. Två män passerade och undrade vad som hände. Rapparen ska då ha blivit arg och kontaktat flera personer som kom till platsen, enligt uppgifter till Expressen.

Vissa bar på tillhyggen och gänget utsatte de två männen för grov misshandel. 

Inga misstänkta gärningsmän kunde gripas initialt, men i slutet av veckan greps tre män. Under söndagen häktades männen misstänkta för att ha deltagit i den grova misshandeln. Männen nekade till brott.

Tre män häktade – rappare efterlyst

Rapparen har miljoner lyssningar på sina låtar på Spotify, och han är tidigare dömd för brott.

Han är dock fortfarande på fri fot och efterlyst misstänkt för två fall av grov misshandel. Och polisen söker efter ytterligare personer som kan ha varit inblandade, enligt uppgifter till Expressen.

Den efterlyste rapparen är tidigare dömd för grov misshandel och grovt vapenbrott, och hans texter skildrar ofta en kriminell tillvaro med vapen och droger.

På nyårsafton greps en annan känd rappare, Yasin Mahmoud – känd som Yasin – misstänkt för stämpling till människorov av en annan känd svensk artist. Yasin sitter häktad för det.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.