Delar av Mallorca är täckt av snö. Foto: Twitter/MeteodemallorcaDelar av Mallorca är täckt av snö. Foto: Twitter/Meteodemallorca
Delar av Mallorca är täckt av snö.  Foto: Twitter/Meteodemallorca
Över 20 centimeter snö har fallit på delar av ön. Foto: Twitter/MeteodemallorcaÖver 20 centimeter snö har fallit på delar av ön. Foto: Twitter/Meteodemallorca
Över 20 centimeter snö har fallit på delar av ön.  Foto: Twitter/Meteodemallorca

Galet väder på Mallorca – ön drabbad av snöstorm

Publicerad

Spanska turistön Mallorca har drabbats av ett snöoväder. 

Över 20 centimeter snö har fallit och 25 vägar har stängts av – och i morgon väntas stormvarningen uppgraderas, skriver Diario de Mallorca. 

Även andra delar av landet har drabbats. 

Delar av Mallorca är täckt i vitt efter att ett snöoväder dragit in över den spanska turistön under fredagen. 

Det spanska meterologiska institutet, AEMET, bekräftar snöfall på 20 centimeter på 400 meters höjd på ön. Snöfall har även nått områden på 300 meters höjd, skriver Diario de Mallorca. 

På Mallorca är det främst områdena Serra de Tramuntana och delar av Alaior och Es Mercadal som drabbats. 

Enligt Rtve har 25 vägar stängts av men samtliga "huvudvägar" ska vara öppna. 

Snöoväder på spanska turistön Mallorca

Under lördagen väntas också tre regioner i Baskien drabbas av ett nytt snöfall. Diario de Mallorca skriver att stormvarningen kommer under söndagen att uppgraderas på vissa håll i norra Spanien. Samtidigt kommer varningen nedgraderats, bland annat i Navarra. 

https://twitter.com/Meteodemallorca/status/936927556309278720?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.diariodemallorca.es%2Fmallorca%2F2017%2F12%2F02%2Fnieve-cuajado-mallorca-300-metros%2F1269032.html

Rtve skriver att räddningstjänsten fått rycka ut vid fem tillfällen som en följd av ovädret – bland annat efter att en bil fastnat i snön. 

I Kantabrien i norra Spanien körs plogbilar för fullt för att röja vägarna från snön. 

https://twitter.com/xarxaforestal/status/936930317151203328?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.diariodemallorca.es%2Fmallorca%2F2017%2F12%2F02%2Fnieve-cuajado-mallorca-300-metros%2F1269032.html

Trafikverket på Mallorca uppmanar drabbade invånare i Serra de Tramuntana att endast använda vägarna vid "nödvändiga behov". 

Öarna Menorca och Ibiza har även drabbats av kraftiga stormvindar. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag