Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gabriella tog in under annat namn på hotell

Gabriella Gardell.Foto: Privat

Gabriella Gardells, 25, försvinnande är fortfarande ett mysterium.

Tidigare förkom uppgifter om att hon kanske inte ens hade lämnat Sverige.

Men tack vare bekanta har familjen fått bekräftat att Gabriella har bott på hotellet i Egypten - under ett annat namn.

När Gabriella Gardell från Visby inte kom hem från semesterresan till Egypten i måndags den 27 augusti började familjen känna oro. Familjen kontaktade polisen på Gotland och anmälde Gabriellas försvinnande – de har i sin tur gjort en internationell efterlysning.

Tidigare under fredagen framkom uppgifter om att Gabriella eventuellt var kvar i Sverige. Men familjen har nu fått veta att Gabriella har bott på ett hotell i Egypten.

Hittade incheckning

En bekant till familjen var på fredagseftermiddagen på hotellet och visade en bild på Gabriella.

- Hotellpersonalen kände igen henne, och de hittade sedan Gabriellas incheckning där, säger Gabriellas syster Alexandra.

Hotellpersonalen kunde se att Gabriella checkat ut 27 augusti, klockan 12.40. Enligt systern hade Gabriella använt sin pappas efternamn när hon checkade in på hotellet, vilket kan förklara att det har varit svårt att få resan bekräftad.

Ganska oroväckande

Försvinnandet är ett mysterium för familjen, som vädjar om allmänhetens hjälp.

– Det som är ganska oroväckande är att hon har inte tagit ut pengar eller använt kortet. Det är inga utlandstransaktioner, ingenting sådant, säger Alexandra.

Petra Sjölander, presstaleskvinna för polisen Gotland, bekräftar de oroväckande uppgifterna.

- De senaste två veckorna har det inte skett några manuella transaktioner på hennes bankkonto. Nu försöker vi ta kontakt med den resebyrån som hon bokat resan genom, säger hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.