Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gabriella: Därför stannade jag här

Här träffar Expressens Kassem Hamadé Gabriella Gardell.

Gabriella Gardell, 25, träffade kärleken i Egypten och planerar att stanna i ett år.

Som första svenska tidning träffade Expressen henne i Sharm el-Sheikh.

– Det sa bara klick, säger hon.

Gabriella Gardell har varit saknad sedan hon inte kom hem från semestern i Egypten den 27 augusti.

Hennes familj har varit orolig och bett allmänheten om hjälp.

På lördagskvällen gav sig Gabriella Gardell till känna och sa att hon mår bra.

När Expressen, som första svenska tidning, träffar henne i Egypten förklarar hon varför hon inte kom hem.

– Jag blev kär i landet och jag blev kär i en kille. Jag blev ihop med honom och har bestämt mig för att flytta hit i ett år. Det sa bara klick, säger hon.

"Stort missförstånd"

Anledningen till att Gabriella Gardell inte hört av sig till sin familj var att pengarna på hennes mobil tog slut - så hon kunde varken ringa eller ta emot samtal.

– Det hela har varit ett stort missförstånd, säger hon.

När hon fyllde på mobilen igen såg hon att sms från oroliga anhöriga strömmade in. Först då förstod hon hur uppmärksammat hennes försvinnande blivit i Sverige.

– Jag tänkte att: "Det är ingen fara. Jag är en vuxen kvinna och jag flyttade hemifrån när jag var 16. Ingen kommer att vara orolig för mig.

– Jag trodde aldrig att så många skulle bry sig om mig, visst det är klart att min familj gör det. Men att så många bryr sig är fascinerande, jag vill tacka alla som har brytt sig och säga förlåt till alla som har varit oroliga.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.