Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gabriel vill anställa en legobyggare på heltid

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
25-årige Gabriel Bremler behöver förstärkning till sitt företag i Stockholm, där han bygger spektakulära legomodeller åt olika uppdragsgivare. OBS! Den här bilden är inte ett av Gabriels byggen.
Foto: Daniel Karmann / Epa / Tt
Foto: Marie Samnegård Och Linnea Fenn

Här är drömjobbet för alla som älskar lego.

Proffsbyggaren Gabriel Bremler söker nämligen någon som vill leka hela dagarna – men han har en del krav.

– Man måste också kunna jobba effektivt med stor noggrannhet och ha en stor social förmåga, säger han.

Det är en jobbannons med en ovanlig rubrik: "Legobyggare sökes!".

Och det är precis vad det låter som. 25-årige Gabriel Bremler behöver förstärkning till sitt företag i Stockholm, där han bygger spektakulära legomodeller åt olika uppdragsgivare.

– Jag har redan fått in ansökningar, men annonsen har bara legat ute i en dag, säger den unge legoentreprenören till TT.

Själv har Gabriel försörjt sig som legobyggare de senaste fyra åren. För att kunna bygga lego som proffs bör man självklart ha en lång erfarenhet av legobyggande och vara duktig på att följa instruktioner.

– Man måste också kunna jobba effektivt med stor noggrannhet och ha en stor social förmåga, säger Gabriel Bremler.

Har byggt Örebro slott

Företaget har redan byggt legomodeller åt en rad uppdragsgivare. Bland skapelserna märks bland annat Turning torso i Malmö och Globen i Stockholm. I julas byggde Gabriel Bremer en tre meter hög julgran i ett köpcentrum.

– Jag har även byggt Örebro slott, det var häftigt, säger han.

Till att börja med är jobbet som legobyggare på inhoppsbasis. Men Gabriel siktar på att expandera och hoppas på att så småningom kunna heltidsanställa.

Gabriel Bremler har redan byggt en rad spektakulära legomodeller av kända byggnader och landmärken. Men drömuppdraget är att få bygga en hel stadsdel, redan i planeringsstadiet.

– Redan när kommunen tar fram idéer om hur hela stadsdelar ska utvecklas, det skulle dessutom bli ett väldigt effektivt sätt att kommunicera med medborgarna och få dem att delta. Alla kan kan bidra i idéarbetet genom att själva bygga något i modellen, säger Gabriel Bremler.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.