25-årige Gabriel Bremler behöver förstärkning till sitt företag i Stockholm, där han bygger spektakulära legomodeller åt olika uppdragsgivare. OBS! Den här bilden är inte ett av Gabriels byggen. Foto: Daniel Karmann / Epa / Tt25-årige Gabriel Bremler behöver förstärkning till sitt företag i Stockholm, där han bygger spektakulära legomodeller åt olika uppdragsgivare. OBS! Den här bilden är inte ett av Gabriels byggen. Foto: Daniel Karmann / Epa / Tt
25-årige Gabriel Bremler behöver förstärkning till sitt företag i Stockholm, där han bygger spektakulära legomodeller åt olika uppdragsgivare. OBS! Den här bilden är inte ett av Gabriels byggen. Foto: Daniel Karmann / Epa / Tt
Foto: Marie Samnegård Och Linnea FennFoto: Marie Samnegård Och Linnea Fenn
 Foto: Marie Samnegård Och Linnea Fenn

Gabriel vill anställa en legobyggare på heltid

Publicerad

Här är drömjobbet för alla som älskar lego.

Proffsbyggaren Gabriel Bremler söker nämligen någon som vill leka hela dagarna – men han har en del krav.

– Man måste också kunna jobba effektivt med stor noggrannhet och ha en stor social förmåga, säger han.

Det är en jobbannons med en ovanlig rubrik: "Legobyggare sökes!".

Och det är precis vad det låter som. 25-årige Gabriel Bremler behöver förstärkning till sitt företag i Stockholm, där han bygger spektakulära legomodeller åt olika uppdragsgivare.

– Jag har redan fått in ansökningar, men annonsen har bara legat ute i en dag, säger den unge legoentreprenören till TT.

Själv har Gabriel försörjt sig som legobyggare de senaste fyra åren. För att kunna bygga lego som proffs bör man självklart ha en lång erfarenhet av legobyggande och vara duktig på att följa instruktioner.

– Man måste också kunna jobba effektivt med stor noggrannhet och ha en stor social förmåga, säger Gabriel Bremler.

Har byggt Örebro slott

Företaget har redan byggt legomodeller åt en rad uppdragsgivare. Bland skapelserna märks bland annat Turning torso i Malmö och Globen i Stockholm. I julas byggde Gabriel Bremer en tre meter hög julgran i ett köpcentrum.

– Jag har även byggt Örebro slott, det var häftigt, säger han.

Till att börja med är jobbet som legobyggare på inhoppsbasis. Men Gabriel siktar på att expandera och hoppas på att så småningom kunna heltidsanställa.

Gabriel Bremler har redan byggt en rad spektakulära legomodeller av kända byggnader och landmärken. Men drömuppdraget är att få bygga en hel stadsdel, redan i planeringsstadiet.

– Redan när kommunen tar fram idéer om hur hela stadsdelar ska utvecklas, det skulle dessutom bli ett väldigt effektivt sätt att kommunicera med medborgarna och få dem att delta. Alla kan kan bidra i idéarbetet genom att själva bygga något i modellen, säger Gabriel Bremler.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag