Under fredagen misshandlades Gabriel Chabo svårt av en grupp män. Foto: PrivatUnder fredagen misshandlades Gabriel Chabo svårt av en grupp män. Foto: Privat
Under fredagen misshandlades Gabriel Chabo svårt av en grupp män.  Foto: Privat
Enligt Gabriel Chebo har männen sparka honom, slagit honom med ett metallföremål och dunkat hans huvud in i en bildörr. Foto: PrivatEnligt Gabriel Chebo har männen sparka honom, slagit honom med ett metallföremål och dunkat hans huvud in i en bildörr. Foto: Privat
Enligt Gabriel Chebo har männen sparka honom, slagit honom med ett metallföremål och dunkat hans huvud in i en bildörr.  Foto: Privat
Han är chockad och upprörd – men glad att han lever. Foto: PrivatHan är chockad och upprörd – men glad att han lever. Foto: Privat
Han är chockad och upprörd – men glad att han lever.  Foto: Privat

Gabriel misshandlades blodig på öppen gata

Publicerad

Det var i fredags som Gabriel Chabo, 31, följde med sin svåger på ett ärende i Södertälje. 

Plötsligt kom det fram en grupp män som hotade och misshandlade honom svårt. 

– Jag tänkte bara att jag inte vill dö, säger Gabriel Chabo. 

Vid tolvtiden i fredags följde Gabriel Chabo med sin svåger som skulle göra ett ärende i Södertälje. När han gått ut ur bilen för att ta luft kommer plötsligt en grupp okända män fram till honom, berättar han. De uppträder aggressivt och hotfullt och kallar honom för "bögjävel", enligt Gabriel Chabo. 

– De sa "om du ska bo i Södertälje ska du betala pengar, eftersom du är bög", säger han. Jag sa "nej, jag är straight, kan ni lämna mig i fred". 

Han berättar vidare att männen började sparka honom och slå honom med ett metallföremål. Han säger också att gärningsmännen dunkade hans huvud in en bildörr ett flertal gånger. 

– Jag tänkte bara på att jag inte vill dö. Jag såg hela mitt liv gå förbi på en sekund. 

Gabriel Chabo är chockad – men tacksam att han lever. Foto: Privat

Chockad och upprörd 

När Expressen pratar med honom två dygn efter överfallet är han chockad och upprörd. Han har ont i kroppen och svårt att sova utan sömntabletter – men han är tacksam att han lever. 

– Min näsa är helt sned. Jag kan inte se mig själv i spegeln, säger han. Jag mår inte alls bra. 

Gabriel Chabo är övertygad om att attacken beror på att han öppet står upp för homosexuellas rättigheter. Han kopplar också ihop fredagens attack med tidigare händelser – att skönhetskliniken han äger har blivit vandaliserad och att han har utsatts för näthat i sociala medier under våren. 

– Jag är rädd. Jag kan inte träna, inte ta mina powerwalks, inte gå till jobbet. 

Gabriel Chabo tror att männen som attackerade honom  är syrianer precis som han själv. Han uppger att de talade svenska, syrianska och lite arabiska vid överfallet. 

Polisen i Södertälje har hållit förhör med Gabriel Chabo och kommer hålla fortsatta förhör snarast. 

Inga misstänkta

– I nuläget har vi inga misstänkta gärningsmän, säger Peter Lindberg, stationsbefäl i Södertälje. 

Brotten mot Gabriel Chabo kommer att utredas tillsammans. 

– Man brukar göra det när det handlar om samma målsägande. Men sen får man vara lite förutsättningslös, man kan inte veta att det är samma person som har gjort det här, säger Peter Lindberg. 

Eftersom att Gabriel Chabo uppger att han tror att attacken grundar sig i hans stöd för homosexuella kan brottet komma att utredas som ett hatbrott – om det blir så eller inte avgörs på måndag. 

"Jag vill få mitt liv tillbaks" 

– Det är väldigt allvarligt. Att man ska bli nedslagen mitt på blanka dagen av okända människor bara för att man vistas ute kan vi aldrig acceptera, säger Peter Lindberg. 

Nu har Gabriel Chabo tröttnat på att vara rädd. 

– Jag kan inte leva som förut. Jag vill få mitt liv tillbaks, säger Gabriel Chabo. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag