Gabbys fästman efterlyst – för att ha använt hennes bankkort

Jakten på fästmannen Brian Laundrie intensifieras
Gabby Petito mördades i en nationalpark i Wyoming.
Foto: STELLA PICTURES / INSTAGRAM
Nu efterlyser en federal domstol Brian Laundrie.
Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
Jakten efter fästmannen går vidare i Carlton Reserve.
Foto: AP / TT

Mordet på 22-åriga Gabby Petito har engagerat en hel värld.

Nu ställer sig alla frågan: Var är hennes fästman?

I minst nio dagar har han varit spårlöst försvunnen och nu utfärdas en arresteringsorder för honom.

Mot det stora naturområdet Carlton Reserve – som beskrivs som ”fullt av alligatorer och ormar” – pekar de sista ledtrådarna om Brian Laundrie.

På Instagram dokumenterade det unga paret Gabby Petito, 22, och Brian Laundrie, 23, sin roadtrip över USA. En leende Gabby poserar på bilderna framför storslagna vyer eller tillsammans med pojkvännen framför parets husbil.

Men Gabby kom aldrig hem från resan.

I stället hittades hon mördad i en nationalpark i Wyoming.

Där växer nu en minnesplats fram. Hennes styvfar har varit där och lagt ett stenkors prytt med blommor vid den exakta plats där hon hittades.

Brian Laundrie å sin sida är fortfarande spårlöst försvunnen. Han återvände till hemmet i North Port, men enligt hans föräldrar har han inte synts till sedan den 14 september.

Det var dock först tre dagar senare som de berättade för polisen att han var saknad. Nu utfärdar en federal domstol i Wyoming en arresteringsorder för Brian Laundrie, uppger FBI i Denver på Twitter.

Brian Laundrie anges fortfarande vara ”en person av intresse” i utredningen kring mordet på Gabby Petito, men är ännu inte formellt misstänkt. Efterlysningen gäller i stället att han har använt Gabby Petitos bankkort – sannolikt efter hennes död.

Söker med hund

Den sista uppgiften om Brian Laundrie gör gällande att han begett sig till det stora naturområdet Carlton Reserve, söder om Tampa i Florida, och det är där sökningen nu koncentreras.

Med hund, särskilda terrängfordon och ett stort antal personer finkammas det vidsträckta området som beskrivs som ”fullt av alligatorer och ormar”. Men det har även kommit rapporter om att Laundrie har siktats i Alabama, nästan 100 mil från hemmet i Florida.

Också familjen Laundries hem, där även Gabby bodde innan resan, har genomsökts av polis. I sex timmar söktes hemmet igenom av FBI och lokal polis.

https://twitter.com/NorthPortPolice/status/1440670269681532929

Mängder av människor följer fallet

Särskilt teknikprylar som telefoner och datorer var av intresse för att kunna granska sökhistoriken, rapporterar Independent.

Polisens arbete följdes av ett stort uppbåd av medier och andra nyfikna. Gabby Petitos tragiska fall har engagerat människor över hela världen och i sociala medier nagelfar användare parets bilder och inlägg på internet i jakt på svar.

För grannarna uppståndelsen i kvarteret varit en ”mardröm”, berättar paret Charlene och William Guthrie för Fox News.

Samtidigt väcks frågor om en resa som hela familjen tros ha gjort – efter att Brian Laundrie kom hem. William Guthrie berättar att han såg familjen packa ihop en van och därefter var de ”borta över helgen”.

Övertygelsen: Han kommer hittas

Han reagerade på att det verkade märkligt om föräldrarna skulle ge sig i väg med sin vuxne son i en så liten husbil.

En som är övertygad om att han kommer att hittas är John Walsh – som länge har lett programmet ”America's Most Wanted” som hjälpte till att hitta över 1 000 rymlingar.

– Vi fick in flera tips i går, vår tipslinje gick varm eftersom alla vill hitta den här killen, har han sagt till Fox News.

Hör vittnets larmsamtal om Gabby, 22: ”Han fortsatte slå”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.